xxx2 pink panties and curly hair brunette masturbates. free sex stories

Gröna dalens förändring ger arkitektpris

 

Måns Tham Arkitektkontor AB har fått arkitektpriset Guldrummet 2023, Priset, på 40 000 kronor och ett konstnärligt verk delades ut den 25 januari på Konstakademin. Stockholms Arkitektförening som delar ut priset ser positivt på Måns Thams arbete med att söka kontakt med invånare och politiker ”för att bidra till arkitekturens viktiga rum, inte minst de allmänna”.

I juryns motivering nämns flera av Thams förslag för parker och andra fria ytor och engagemang: som Uppropet ”Rädda Rålis ”, ”Kungsholmens sommarängar” – och ”Gröna dalen, förslag till ny stadsdelspark mellan Saltsjöbaden och Fisksätra”, som vann politiskt stöd och har utvecklats med ny grillplats och utegym. (Förslag i samarbete med Johan Berg).

Arkitekt Måns Tham, uppvuxen i Saltsjöbaden och Fisksätra prisas för arbetet med stdasdelsparken Gröna dalen mellan Igelbodaplatån och Fisksätra. Ett förslag som vann nackapolitikernas gillande.

Grattis till priset Måns!
– Tack, det är roligt att juryn plockade med arbetet med Gröna dalen i motiveringen, säger Måns Tham som själv har bott i Fisksätra och på Ljuskärrsberget, platser på varsin sida om Gröna dalen
– Det känns extra kul eftersom jag nyligen blev kontaktad av kommunen om Gröna dalen. Det är kul med platser från uppväxten, där man vet hur det är och kan känna igen så mycket för att man själv har rört sig i området. Eftersom jag vet att det finns odlingslotter där kan jag tänka att det skulle vara fint med ett växthus där med trädgårdskafé. Lite som i Vinterviken där det tidigare var väldigt dött men där jättemycket folk numera besöker området och trädgårdsföreningens populära kafé.

Det kunde då också vara en plats för gröna sommarjobb, säger Måns Tham som är glad för att Gröna dalen som tidigare var en undanskymd plats som många knappt visste om nu har blivit en mer välbesökt plats med goda möjligheter till lek, gemenskap och olika aktiviteter. I Gröna dalen finns också en mindre bollplan som kan bokas samt en iordninggjord rastgård för hundar.

Och för Måns Tham är Gröna dalen utmed cykelbanan mellan Igelbodaplatån och Fisksätra en plats med många möjligheter.
– Det är viktigt att politiker tänker på att tillskapa friytor när det byggs många nya bostäder i ett område. Det finns ofta undanskymda och ödsliga friytor som istället skulle kunna vara viktiga platser med plats för aktiviteter där folk kan träffas, säger Måns Tham som gärna skulle se att den del av Gröna dalen där det förr ordnades valborgsbrasa gjordes i ordning så att det inte samlas så mycket vatten på platsen.
Som arkitekt tycker han inte att det är så stor skillnad på att jobba med att planera inredningen i en villa eller en park.
Det handlar om att de olika delarna ska fungera tillsammans, som kommunikation och siktlinjer, säger Måns Tham.

Marie-Louise Gravestam

xem sex european girl seeded by asian.
xvideos
cuckolding sluts carmen valentina and gia paloma cumswap.