xxx2 pink panties and curly hair brunette masturbates. free sex stories

Donation uppmärksammas med fotoutställning

 

”Naturhuset”, känt som en unik kretsloppsbyggnad på Älgövägen på Solsidan i Saltsjöbaden ritades av arkitekten Bengt Warne och stod klart 1976.

Meningen var att huset skulle vara så miljövänligt och kräva ett minimum av resurser och energi. Tanken att huset skulle vara självförsörjande och ha ett eget kretslopp med bostaden byggd mitt i ett växthus gjorde att villan blev väldigt uppmärksammad och omskriven från första början. Idag finns en modell av Naturhuset i Saltsjöbaden, det första i sitt slag, på ArkDes, museet för arkitektur och design på Skeppsholmen i Stockholm.
I slutet av 1980-talet köptes Naturhuset av Anders och Boel Lamrén som båda var biologer och ville leva i mer harmoni med naturen. De hade ett brinnande intresse för miljövård, fotografering och tekniska utmaningar.
Utan några förkunskaper hade de skaffat segelbåt och lärt sig segla och navigera och skärgården blev deras stora gemensamma passion. Båten blev som ett andra hem och som lärare kunde de vara ute hela somrarna. Allra bäst tyckte de om att vara ute tidigt om våren eller sent på hösten när de nästan kunde vara helt för sig själva ute på öarna.

Efter parets bortgång, Anders avled 2016 och Boel 2022, visade det sig att de donerat Naturhuset på Solsidan med all inredning och annan kvarlåtenskap till Svenska Naturskyddsföreningen. Syftet med donationen är att gåvan ska stödja ekologiskt jordbruk och särskilt KRAV-jordbruk som paret Lamrén vurmade extra mycket för.

– Det är fantastiskt med denna donation. Den kom som en ren överraskning för Naturskyddsföreningen, efter att makarnas testamente hade hittats, säger Gudrun Hubendick, ordförande i Saltsjöbadens Naturskyddsförening som har funnits i mer än 50 år och är en del av den större riksorganisationen Naturskyddsföreningen.
– Pengarna från donationen kan användas för att driva frågor om ekologisk odling. Där ingår användningen av kemikalier, biologisk mångfald och klimat, frågor som blir viktigare och viktigare att lyfta fram, säger Gudrun Hubendick.

I våras såldes Naturhuset på Älgövägen av Naturskyddsföreningen för 7,1 miljoner kronor. Som ett sätt att uppmärksamma ”den storartade donationen” till Naturskyddsföreningen anordnar Saltsjöbadens Naturskyddsförening en fotoutställning med Anders Lamréns skärgårdsmotiv i Grünewaldvillan den 25-26 november. Tavlorna är monterade, många är i stort format men det finns också mindre storlekar. Alla tavlor är till salu och behållningen tillfaller Saltsjöbadens Naturskyddsförening.

I samband med utställningen på Grünewaldvillan ska Pim Bendt från Naturskyddsföreningens rikskansli hålla ett föredrag på lördagen om ekologisk odling och hur vi kan gynna den biologiska mångfalden.

Marie-Louise Gravestam

xem sex european girl seeded by asian.
xvideos
cuckolding sluts carmen valentina and gia paloma cumswap.