xxx2 pink panties and curly hair brunette masturbates. free sex stories

”Vilt måste bli svennemat”

 

Några dagar efter att vi talats vid ska jägaren Lubbe Garell, en av författarna till en ny bok om ”konsten att laga vilt” ut och jaga björn i trakterna av Orsa i Dalarna.
– Där finns mycket björn, och björnkött är jättegott, säger han.

När det gäller honom själv är det ingen risk att det vilt han skjuter blir liggande i frysen utan att ätas upp.
– I boken finns allt du behöver veta om att ta vara på och laga vilt. Lättlagade recept, styckscheman och tips på hur man tar vara på alla delar av viltet och lagar till köttet.
– Jag är jägare och tycker att det är otroligt kul att jaga, allt ifrån planeringen dagen innan till att leverera i skottögonblicket och få iväg ett till 100 procent dödande skott. Det är en primitiv känsla och otroligt spännande. Allra bäst är kanske ripjakten på vintern, ensam på fjället, säger Lubbe Garell.

Men själva jaktäventyren och naturupplevelserna till trots, så framhåller han den kick han får av att få tag på fina råvaror.
– Även om man inte kan äta och ta hand om allt själv så ger det en kick att veta att det här köttet som jag säljer eller ger bort kommer att tillagas och ätas upp. Inte bli liggande och torka i någons frys. 93 procent av av vilt som skjuts blir bara liggande i frysboxen.
Han kallar det för ett kall i livet: Att få fler att äta vilt och kunna göra det för ett vettigt pris.
– Varför ska vi inte äta det vi kan från våra skogar. VI har bra vilt och goda populationer. Vilt måste bli svennemat, säger han.

Ett mål är att tillsammans med stjärnkocken och krögaren Danyel Couet som gjort recepten i boken få fler att få upp ögonen för det fina viltköttet och de menar också att man både måste göra det enklare för jägarna och för butiker och deras kunder att få tag på vilt, alla kan ju inte jaga själva.
I recepten ”I magen på en jägare” är det vilda köttet i fokus och bokens lättlagade recept för olika typer av vilt, från dovhjort till hare och fasan, har influenser från hela världen.
Tillsammans med Danyel Couet driver Lubbe Garell Youtubekanalen Shots & Pots där de visar hur jakt går till och lagar mat på köttet, och tipsar och sprider kunskap om jakt och vilt på olika sätt.
–Jag spanar alltid efter något ätbart när jag är ute i skogen. Just nu rensar jag åtta liter karljohansvamp, säger Lubbe Garell.

Marie-Louise Gravestam

xem sex european girl seeded by asian.
xvideos
cuckolding sluts carmen valentina and gia paloma cumswap.