Människorna och platsen

 

Bilderna kanske kan bli en källa till kunskap om Fisksätra för kommande generationer. Så ser Dominika Depzyk på de fotografier hon visar i sin fotoutställning på biblioteket i Fisksätra.

Utställningen som inleddes med ett välbesökt vernissage den 18 november visar såväl porträtt av människor i Fisksätra som platsen Fisksätra omgiven av en natur där grönska och vatten är en del av omgivningen.
Dominika Depczyk som tagit utställningens alla bilder kom till Sverige från Polen för mer än 20 år sedan.

”Jag kom till Sverige för många år sedan för att jag hoppades hitta min plats i livet”, berättade Domenika Depcxyks vid invigningen av fotoutställning ”Fisksätra – en fotoberättelse om platsen och människorna”.

– Jag kom till Sverige för att jag hoppades hitta min plats i livet och arbetade först som barnflicka i en svensk familj, säger Dominika Dypczek och får något varmt i blicken när hon berättar att hon har kvar kontakten med ”sin” svenska familj.
Hon blev kvar i Stockholm, blev förtjust i naturen och bor sedan länge i Fisksätra. En favoritplats är Fisksätra holme där naturen och vattnet så nära ger ett lugn och en trygghet.
Och ja, det verkar som hon på många sätt har hittat sin plats i livet här, även om att fotografera inte var något hon hade med sig från början.
– Egentligen är jag sångerska med lite jazzinriktning. Det här med att ta bilder började när jag fick en systemkamera här i Sverige av en vän. Då vågade jag börja fotografera, säger Domenika Depczyk.

Välkända skulpturer i Fisksätra, här förevigade under dygnets mörka timmar.

Hennes fotoutställning – ”Fisksätra – en fotoberättelse om platsen och människorna” är sista delen av ett kulturprojekt om Fisksätra som inleddes i april i år och haft en workshop i smartphonefotografering för seniorer och en annan om animation för barn med Katarzyna Piórek.
Bilderna på utställningen hänger på olika ställen i biblioteket, i mindre format på skärmar och i större format längs med glasväggarna in mot centrum.

Vernissagebesökare bosatta i Fisksätra kunde hitta sig själva på bild, eller känna igen en plats, nu sedd genom fotografens konstnärliga öga.
– Roligt att se sin egen miljö, tyckte Thomas Johansson som tittar på utställningen och ser en bild där han sitter och fikar utomhus vid favoritbordet med vänner på Forellgatan.
– Det är grymt fina bilder hon har tagit, säger han.
Utställningen på Fisksätra bibliotek pågår till den 16 december.

Marie-Louise Gravestam

xem sex european girl seeded by asian.
xvideos
cuckolding sluts carmen valentina and gia paloma cumswap.