En spännande miljö att utveckla

 

Den första juni tillträdde Linda Ljunggren en deltidstjänst som intendent på Syskonen Kajsa och Olle Nymans ateljé och konstnärshem i Saltsjö-Duvnäs.

– Jag tycker att det är en spännande miljö med en verksamhet som jag gärna vill vara med och utveckla, säger hon.
Linda Ljunggren är bildpedagog och har jobbat i skola och högskola och också undervisat i bildämnets didaktik. Hon är också keramiker med verkstad i Saltsjö-Boo där hon bor, hon är också medlem i kooperativet Kaolin som har butik på Hornsgatspuckeln i Stockholm.
– Men jag har faktiskt sprungit runt här på Olle Nymans och lekt som barn, jag växte upp i Duvnäs och kanske träffade jag Olle någon gång genom min pappa som var arkitekt, säger hon.
Som verksamhetsutvecklare kommer hon att samarbeta med stiftelsen som äger och driver gården med ateljé och museum med mera. Det tycker hon känns som en utmaning, som hon tror ska fungera bra. Under säsongen samarbetar hon även med gårdens guider.
– Jag vill även uppmärksamma Olles grafiska verk, han var ju grafiker också och här finns en stor samling som jag vill lyfta fram lite mer.

Som intendent har hon även tankar på att kunna utöka verksamheten på flera sätt. Konstkurser för äldre är något som frågas efter, idag finns en konstskola för barn i lokalerna under terminerna. Och nu har gården även fått ny krögare.
– Nu när restaurangen är öppen blir det genast mer fart och fläkt. Och man kan säga att vi är i startgroparna på flera sätt. En viktig sak är att bättre tala om att vi finns och vad som finns här för att få fler besökare att hitta hit.
Hennes arbetsplats finns i anslutning till den ena ateljén men i jobbet ingår inte ansvaret för den konstnärliga utställningsverksamheten.
– Men om det behövs ibland kan jag ju rycka in och hjälpa guiderna i ateljén och konstnärshemmet, säger Linda Ljunggren.
Marie-Louise Gravestam

xem sex european girl seeded by asian.
xvideos
cuckolding sluts carmen valentina and gia paloma cumswap.