xxx2 pink panties and curly hair brunette masturbates. free sex stories

De tog studenten i Samskolan 1953


1953 tog de studenten i Samskolan i Saltsjöbaden. Den 25 maj i år träffades tio av studentkamraterna för att fira att det är 70 år sedan de fick sina vita mössor.

Där har studentkamraterna nu bänkat sig med bubbel i glasen – och visst kommer man ihåg sin studentdag 1953. Både nervositeten inför ”muntan”, de muntliga förhör som hölls på själva examensdagen av tillresta censorer, och festligheter och hyllningar av familj och kamrater på skolgården efter utspringet.

Fast det är inte första gången studentkamraterna från Saltsjöbadens Samskola ses igen efter att de gick vidare på olika håll i livet efter gymnasietiden De har hållit kontakten i alla år och alltid försökt ses vart femte år. Och på senare tid har de omtyckta träffarna blivit tätare än så. Numera träffas gruppen varje år och det har också blivit att man just samlas hemma hos Birgitta Dahlberg på Kristinelundsvägen i Skuru i Nacka.

Hon kommer ihåg att hennes fysiklärare bestämde att hon skulle byta ämne inför tentamensdagen, att det var nervöst men allt gick ändå bra.
Om skoltiden minns hon att hon hon tog tåget till Tattby från Nacka och hem igen två gånger om dagen.
– En gång mitt på dagen för att åka hem och äta, någon skolmat hade vi inte då i Samskolan, berättar Birgitta Dahlberg som istället för att ägna sig åt fysik utbildade sig till textildesigner.

Många har minnen från examensdagen. Malin Gewers Lindahl, då Saltsjö-Duvnäs, idag Järla Sjö kommer ihåg den speciella dagen.
– Man gick som i ett glädjerus. Men jag var lite spänd och missade ett stort A, fast alla de andra klarade jag, säger hon.

Någon kommer ihåg att det var en kall maj 1953 och på studentdagen hämtades många efter utspringet på olika sätt, somliga i mer eller mindre fantasifulla ekipage. Som Birgitta Lagerkvist Vänje som fick ”åka” hem i bärstol med en stor studentmössa som tak, och Bengt Kettner som hämtades av vännerna i Sjöscouterna i en båt på hjul. Monica Bernardts kamrater hade gjort i ordning en vagn som hon hämtades i och som hon minns som en ”kärlekshandling”.
Johan Gentz kommer ihåg att festligheterna runt de nyblivna studenterna i sina vita mössor och lövade vagnar drog till sig mycket publik vid skolan och att det brukade blev en ”svans med ungar” som följde med studenten ända hem.
– För där hörde det till att alla skulle bjudas på tårta. Det var väldigt populärt.

Hemma hos de nybakade studenterna hörde det för det mesta till att det var fest samma dag för familj, släkt och vänner. Fast examensdagen kunde firas på restaurang också.
– För mig var det middag med familjen på Hasselbacken på Djurgården, säger Göran ”Lutte” Bohlin.
Om en stund ska vännerna flytta inomhus och sätta sig vid ett vackert dukat bord i Birgitta Dahlbergs vardagsrum för att äta en festlig måltid och fira minnet av studentdagen i Samskolan för 70 år sedan. Nästa år ses de igen.

Marie-Louise Gravestam

xem sex european girl seeded by asian.
xvideos
cuckolding sluts carmen valentina and gia paloma cumswap.