Älfvåg – Pigg hundraåring

 

Kära läsare, nu var det dags igen för några rader. Denna gång tänker jag uppmärksamma en blivande hundraåring.

Det handlar inte om någon person som snart fyller jämt utan en konferensanläggning som snart fyller år. Jag hade nyligen glädjen att deltaga i ett evenemang som gick av stapeln nere på Vår Gård och kunde då konstatera att anläggningen är en riktigt ”pigg” hundraåring. Det är nämligen så att efter nyår (snart) är det hundra år sedan Kooperativa förbundet förvärvade finansmannen Ernest Thiels villa på Sjöudden för att där starta ett så kallat studiehem för anställda i förbundet.

Sven Jonson (1919–98) var formgivare, konstnär och dekortecknare. Han var anställd vid KF ägda Gustavsbergs Porslinsfabrik 1934–81 och försåg Vår Gård med många fina alster genom åren.
Ett välillustrerat vykort föreställande inre Gården. Ett askfat i vitt porslin och äkta silver i serien Grazia tillhör en toppnotering när det kommer till Saltsjöbadssouvenirer.

Nu har det gått hundra år och man kan konstatera att anläggningen som började i två villor uppe på kullen har minst sagt vuxit. Redan 1929 var man trångbodda i Thiels villa och förvärvade då Skärtofta, denna fantastiska villa som ursprungligen var bostad år Aktiebolaget Separators VD John Bernström. Sedan dess har expansionen fortsatt med tillbyggnader och nybyggen. Det som en gång i tiden började som ett småskaligt studiehem har under hundra år förvandlats till ett toppmodernt konferenshotell med alla moderniteter man kan tänka sig. Eftersom jag tidigare skrivit om Vår Gård och dess historia här i min spalt nöjer jag mig denna gång med några talande bilder och säger GRATTIS till hundraåringen.

Hinner med några rader i december och då blir det ännu en gång ; brand !
Hälsningar Mats Älfvåg

xem sex european girl seeded by asian.
xvideos
cuckolding sluts carmen valentina and gia paloma cumswap.