Kulturutställning om miljö

 

En minimalistisk kulturutställning med tema omställning på Saltsjöbadens bibliotek. Det är vad saltsjöbadsborna Dick Tillberg och Stefan Wetterdal bjuder på under mitten av oktober.

Dick Tillberg, känd miljödebattör i Sverige sedan 70-talet, gör en utställning på Saltsjöbadens bibliotek och använder sig av kultur för att lyfta fram temat om omställning för klimatet.
– Vi använder oss av kultur för att förstärka budskapet. Med hjälp av både litteratur, konst och musik vill vi lyfta frågan om omställning på ett bra sätt, säger Dick Tillberg.
På biblioteket kommer det att finnas en lista med ”omställningslitteratur” som besökarna kan ta del av och de åtta översta böckerna har också en förklarande text. Bland annat ”Collaps” av Jared Diamond och ”Sapiens” av Yval Harari.

Konsten är fyra illustrationer av Stefan Wetterdal utifrån Dick Tillbergs slutsatser från böckernas innehåll med kompletterade textrader.
Musiken har Dick Tillberg valt att ta från Youtube med tillhörande videos. Här ser vi som första låt ”Simple man” av Lynyrd Skynyrd, de två följande beskriver människans livskraft och frustration.
Det blir sedan både Queen, Whitesnake och Uriah Heep samt en avslutning med tunga Hells Bells som framförs av australiensiska AC/DC med de klassiska inledande kyrkklockornas ringning innan gitarrens kända intro.
– Jag hoppas att vår utställning kan skapa debatt kring litteraturen och att det kan bli en fortsatt samhällstjänst på både andra bibliotek i Nacka men också i hela Sverige, säger Dick Tillberg.

Utställningen pågår 9-20 oktober med vernissage den 9 oktober klockan 15.00.
Johan Eriksson

xem sex european girl seeded by asian.
xvideos
cuckolding sluts carmen valentina and gia paloma cumswap.