Tack för fest Tippen!

Annons

Det var uppdukat för fest när Saltsjöbaden Centrum fyllde 50 år som lokalt köpcentrum och jag måste säga att det var bland de trevligaste firanden som jag kan minnas sedan 20 års jubileet.

Många ville inte gå hem utan bara träffas, komma ihåg och diskutera gamla minnen från en svunnen tid. Att alla handlare dessutom verkligen bjöd till denna dag ska de ha en fjäder i hatten för. Just det är det viktigaste i ett lokalt centrum för att i alla fall jag ska vilja komma tillbaka. Glada, positiva, nyfikna och hjälpsamma handlare som säger ett glatt hej, när man kommer in i butiken. Det är väl lite si och så med det ibland, men just denna dag, var det toppklass på alla. Grattis Tippen!

Nu stundar adventstider och vi bjussar på trevliga recept för adventsminglet. Det ska vara enkelt att fixa och det vet vår proffsiga matkereatör Kerstin, kolla in det på sidan 13.

Solgården, vet alla vad det är? Om inte kan ni läsa om ett hus som har stått där länge och inrymt många olika saker genom åren. Själv minns jag ett kalas som sjuåring när farsan hade nyckel till den kommunala lokalen som det var då. Vi sprang runt och runt i det stora huset och till slut blev det glasstårta och fiskdamm med svetten lackandes utmed ryggraden.

Saltsjöbadens konstsnöarena står redo att vrida på snökanonerna, vem längtar inte efter vit snö så här i mörka november?

Och kanske blir det nya bostäder på Solsidan, den som lever får se vilken typ av boende som man vill smälla upp!

Johan Eriksson, Ansvarig utgivare och redaktör

Annons