Ny ägare till gamla Posthuset/Ringården

Annons

 

Pärlan ska bygga ny förskola, tills dess hyr skolan lokaler i ”Posthuset” på Stockholmsvägen 48 som nyligen sålts av Nacka kommun.

Nacka kommun fortsätter att sälja fastigheter “med historia” i Saltsjöbaden. För några år sedan såldes Kommunalhuset på Byvägen och Villa Gadelius på höjden ovanför Sjötäppan i Neglinge. Nu har turen i kommunens lust att göra sig av med mark och byggnader kommit till det många äldre saltsjöbadsbor kalla “Posthuset” och yngre generationer tänker på som “Ringgården” efter den kommunala förskola som tidigare höll till i byggnaden.
Huset innehåller också ett antal bostadslägenheter med olika många kvadratmeter, som haft kommunen som hyresvärd men som nu från den 1 februari får en ny adress att betala hyran till.

Såld för 18 miljoner
Huset som annonserats ut av en mäklarfirma under hösten för 16 miljoner kronor såldes nyligen, enligt protokoll i kommunfullmäktige för 18 och en halv miljon kronor.
Förutom befintliga hyresgäster i bostadslägenheterna, varav en var tom vid försäljningstillfället, hyr Da Vinciskolan lokaler i nederplanet för förskolan Pärlan.
Marta Caviedes, ägare av skolan, som träffat den nya ägaren, är positiv när det gäller nuvarande och framtida samarbete.
– Pärlans förskola som har hållit till i fastigheten på granntomten ska få nya lokaler. Vi är mitt inne i en bygglovsprocess för att bygga en ny förskola istället för den som står där idag.

Välkomna hyresgäster
I väntan på det hyr Da Vinciskolan lokaler för Pärlan i Ringgården och man hyr också en lägenhet där skolan har personalutrymmen och Marta Caviedes själv ett kontor. Pärlans tidigare lokaler står i stort sett tomma i väntan på att det ska byggas nytt. Idag har skolan sin musikverksamhet där, det är allt.
När bygget av nya Pärlan kan bli klart kan hon inte säga, inte heller hur länge skolan ska fortsätta att hyra lokaler i Ringgården/Posthuset.
– Vi känner oss välkomna som hyresgäster av vår nya hyresvärd och kan i lugn och ro planera vårt nybygge för Pärlan. Vi trivs bra här i huset med närheten till vår skola en bit bort. Det här är våran gata, säger Marta Caviedes.
Marie-Louise Gravestam

Annons