Konstsnöanläggning kan bli kvar

Annons

Trots konstsnöspåret med flest skiddagar i hela stockholsmområdet räcker inte pengarna längre. Bidragsansökan hos Nacka kommun är avslagen men det ser ut som att det kan bli en vinter med skidspår i Saltsjöbaden även säsongen 2020/21 trots allt.

Fritidsnämnden i Nacka kommun valde i april att avslå Saltsjöbaden Golfklubbs ansökan om ett bidrag på 250 000 kronor till det bolag som driver konstsnöanläggningen i Saltsjöbaden.
Nu hotar en konkurs för bolaget som drivs av Saltsjöbadens IF och Saltsjöbadens Golfklubb.
Enligt beslutet i fritidsnämnden tror man inte att ett nytt bidrag är melodin för att driva anläggningen vidare. Bidragspengarna som ansökts om samt driftbidrag räcker sannolikt inte för att undvika en konkurs på sikt, tror man.

Nacka kommun borgar
Det är Nacka kommun som är borgenär för lånet som i dag är på dryga fem miljoner kronor.
Den milda vintern hjälpte såklart inte till för att fylla på kassan för bolaget.
”Trots ett jättestort intresse för längdåkning räcker det inte att erbjuda skidåkning endast 30 dagar en hel säsong utan en ”normalvinter” krävs minst 60 dagar för att kalkylerna skall gå ihop. Vi lyckades inte med det trots att vi jämfört med andra skidanläggningar i Stockholmsområdet och hade flest skiddagar.”, skriver skidbolagets styrelse i ett uttalande på sin hemsida.
Man tillstår också att det pågår samtal med Nacka kommun om olika lösningar för att kunna drifta anläggningen även framåt i tiden.
– Hur den uppgörelsen kommer att se ut är för tidigt att uttala sig om men vi jobbar intensivt med att hitta den bästa lösningen för alla parter, säger man.
”Styrelsens arbete fokuseras nu på att hitta ett väl fungerande upplägg tillsammans med Nacka kommun så att vi kan åka längdskidor även nästa säsong och då med förhoppning att vädergudarna också gillar vårt upplägg.”

Johan Eriksson

Annons