Kock på Vår Gård svensk vinnare kokbokstävling

Annons

 

Karin Sundgren, kock på Vår Gård i Saltsjöbaden, har korats till vinnare av den internationella tävlingen Gourmand Awards inom kategorin ”Food Waste”.

Därmed har hon möjlighet att få utmärkelsen Best in the World i samma kategori för sin nyutgivna kokbok ”No Waste, Just Taste” som tipsar om hur vi kan minska matsvinnet pp¨många olika sätt.  Hållbarhet och smak står i centrum i hennes kokbok där recepten också sparar tid, pengar och miljö enligt pressmeddelandet från bokförlaget där man bland annat skriver att Karin Sundgren gör ”det enklare att att bli både en miljöhjälte och mästerkok”.

Karin Sundgren uppmärksammas för sin nyutkomna kokbok med svinnsmarta recept. ” Jag hoppas att min bok kan bidra till något positivt och att människor med hjälp av den kan minska sitt vardagssvinn”, säger hon.  Foto: Ylva Sundgren

– Jag är glad och tacksam för utmärkelsen. Det är glädjande att Gourmand Awards väljer att lyfta både ämnet och boken, säger Karin Sundgren.

Förra året blev Karin Sundgren utsedd till ”Årets Möteskock 2019 för innovativa sitt arbete på Vår Gård och hon har också fått uppmärksamhet för middagar hon lagar på matsvinn från lokala butiker.

– Matsvinn är en central fråga för ett mer hållbart samhälle. Jag tror att No waste, just taste kan konkurrera även internationellt. Kokböcker ska vara som maten som serveras, hållbar, vacker och tillgänglig, säger Pelle Agorelius, Grythyttan, och svensk representant för Gourmand Awards.

Marie-Louise Gravestam

 

 

Annons