DANC3 på midsommarafton

Vill du dansa hela natten lång på midsommar? Varför inte göra det till den nya singeln Danc3 som släpps på midsommarafton av duon LIFESH1P. Ena halvan består av saltsjöbadsuppfödde Johan Paulson och andra halvan Fredrik Olsson från Blekinge.

Låten Danc3 är deras debutsingel och handlar om att ha kul och leva livet till max.

– Det är en glad sommarlåt som vi hoppas att man ska vilja dansa till vilken tid som helst på dygnet, säger Johan Paulson när Saltsjöbladet får en pratstund på telefon.

Låten har starka influenser av det gottigaste från 80-talet, alltså Prince, George Michael och har även lite av klubbkänsla i sitt mittparti från Colplays danceremixar. I refrängen snuddar man vid Lionel Richies monsterhit Dancing on the ceiling. Det svänger och Saltsjöbladet kan absolut ha den på vår midsommarlista för sent natthäng!

Johan Paulson har samarbetat med Fredrik Olsson under många år och de har skrivit mycket musik tillsammans. LIFESH1P producerar också all sin musik helt själva i studion.

– Vi träffades på Kulturama i Hammarby sjöstad då vi pluggade ihop och det uppstod musikalisk kemi direkt, vi skriver oftast utifrån en melodi som vi klär i ackord och arrangemang och till slut har vi en färdig komposition, berättar Johan.

Johan Paulson är son till vissångaren och legenden Mats Paulson som bor i Saltsjöbaden sedan många år och just nu arbetar med nytt material som spelas in i Neglinge gård med lokala musiker.

– Jag har fått höra några smakprov på inspelningarna och kompositionerna och det låter ursprungligt, vackert och djupt, säger Johan Paulson.

Det får vi lyssna på senare i höst, nu gäller midsommar och LIFESH1P med sin flirtiga Danc3!

Lyssna på LIFESH1P

Johan Eriksson