Mats Paulson gör ny musik

Vissångaren Mats Paulson skapar ny musik tillsammans med den finländska musikern Roland Junell. I dagarna finns första låten på Youtube och så småningom även digitalt att addera till en spellista.

Mats Paulson, vem har inte hört “Visa vid vinden ängar” eller “Barfotavisan”? Nu skapar vår kända saltsjöbadsbo ny musik tillsammans med den finländska musikern Roland Junell. den första låten som Mats skrivit till sångerskan Frida Andersson heter “När sommaren är här”.

Frida Andersson och Mats Paulson möttes i början av sommaren för att hänga en dag i studion.

Dagen därpå ringer han mig och säger att han stigit upp mitt i natten och skrivit en ny visa, tillägnad mig. En till duett. Jag blev totalt överrumplad och visste inte riktigt vilket ben jag skulle försöka balansera på för att behålla båda fötterna på jorden. Nåväl. Låten spelades in dagen efter. Detta kändes så självklart för alla att ge ut redan i sommar. Allt gick så fort. Allt blev så fint. Tycker jag och tycker vi, säger Frida Andersson.

Singeln är den första kompositionen från det som skall resultera i ett helt album som skall släppas tidigt 2021 med Mats Paulson & Hawaiian Novelty Orchestra.

Se och lyssna på den nya singeln på denna länk.