xxx2 pink panties and curly hair brunette masturbates. free sex stories

Älfvåg – 50 år på tronen

 

Månadens rader kommer att handla om vår statschef.

Bakgrunden är följande: Tisdag morgon i pressläggningsvecka (förra vecka). Som vanligt kaffe och lite prat om innehållet i kommande utgåva av Saltsjöbladet. Redaktör Eriksson slänger plötsligt ur sig frågan om det var någon av oss som såg gårdagens TV-program Kungen 50 år på tronen? Utan att tänka på följderna svarade jag – ja! Bra då får du Mats skriva lite om kungen i din kommande krönika! – Då får det bli något kungabesök i Saltsjöbaden i så fall svarade jag och fick OK på det.

Eftersom jag för några år sedan skrev om när kungen stod på Tippenklippan och invigde orienteringsmonumentet så får det denna gång bli eriksgatan i Nacka/ Saltsjöbaden. Till att börja med; Vad är en eriksgata? Ända sedan medeltiden är det tradition att varje nytillträdd monark skall besöka landets alla län och dess lagmän. Det vill säga kungen gjorde långa resor runt om i landet för att på så vis bekanta sig med landets olika orter och dess styrelser. Samtidigt var det ett bra sätt för kungen att visa upp sig för folket. Det blev folkfest på de platser kungen besökte. I moderna tider är det väl mer av en PR resa för hovet. När nuvarande kung tillträdde tronen 1973 bestämdes det att eriksgatan i Stockholms län skulle ske som endagsbesök per kommun. 1998 hade turen kommit till Nacka Kommun. Eftersom Saltsjöbaden är sedan 1970 en del av Nacka Kommun var det på sin plats att” Saltis” skulle få sin beskärda del av monarkens eriksgata. Valet föll på besök i Fisksätra Skola som skulle besökas av kungen och drottningen en höstdag 1998 (4 september).

Skolan som då hette Internationella var ett lämpligt val. Dåtidens kommunpampar var väl stolta över skolan och ville visa upp den? Med min då relativt gamla och slitna Asahi Pentax Spotmatic, det vill säga min eviga följeslagare till kamera begav jag mig till backen upp mot skolan för att få en skymt av kungen och drottningen. Det var ju trots allt kungabesök i hembygden, så varför inte föreviga detta tänkte jag. Med kameran och några vimplar i högsta hugg stod jag i skolbacken och plåtade 1998 års eriksgata i Nacka/Saltsjöbaden. Och det är just dessa bilder jag delar med mig av i detta nummer.

Om jag hann växla några ord med kungen?? Svar nej – Jag är nöjd med det telegram han sände till mig personligen 1981 efter en skaplig insats för riket och som fortfarande hänger inramat i mitt arbetsrum.
För en gångs skull valde jag ett aktuellt ämne. 50 år på tronen har uppmärksammats i massor senaste tiden och nu även från mig.
Mats Älfvåg

xem sex european girl seeded by asian.
xvideos
cuckolding sluts carmen valentina and gia paloma cumswap.