xxx2 pink panties and curly hair brunette masturbates. free sex stories

Världspremiär för Vandringens dag i Erstavik

 

Packa matsäck, snöra på sig kängorna och vandra i Erstavik – det är vad STF Södertörn lockar med på Vandringens dag, lördagen den 10 september, i Erstaviksområdet. Intressant historia, idylliska omgivningar, skärgårdsnatur, gemenskap och badmöjligheter får man på köpet. Fast gratis.

Det är första gången som den årliga vandrarhögtiden i Svenska Turisföreningens regi anordnas i Erstaviksområdet i Saltsjöbaden Nacka. Fyra guidade vandringar finns att välja på, samtliga börjar vid Erstaviksbadets parkering på Solsidan, med start 10.30 eller 11.00 den 10 september. Vandringarna går i olika delar av Erstavik, på stigar i varierande terräng och natur, genom skogar och öppen mark. Matsäck medtages och vandringarna på Vandringens dag är gratis.

”Kulturhistorisk vandring i Erstaviksområdet” är lättgången och tar runt fem timmar. Godset Erstaviks historia, kungliga besök, torparliv, ett rysligt mord och lämningar efter 5000 år gamla bosättningar vid Strålsjön är spännande anhalter på vägen.

För den som vill upptäcka inre delar av Erstaviksområdet är vandringen ”Skogshuggarstigen” en utmaning. Stigen som drogs upp för bara några år sedan av en skogshuggare är okänd för många. Den slickar stränderna på Skinnmossen och Knipträsket och går delvis på markerade stigar men vara lite mer svårgången i vissa partier där det kan vara lite ”stenigt och rotigt”. En spännande utmaning för äventyrslystna som beräknas ta cirka fyra timmar att gå.

”Vandring runt Dammsjön-Lundsjön” är en kortare vandring i kuperad terräng med hänförande utsikt över sjöarna när högsta höjden nåtts. Sjöns tre flytande öar är unika sevärdheter och lommen, om den visar sig, vacker att skåda. Turen är fem km lång och tar tre timmar.

”Från Erstavik till Hellasgården” följer leden från Erstavik genom Nackareservatet till Hellasgården. Naturen är omväxlande med hällar och tallar, träskmarker och tät blandskog. Fin utsikt över Erstaviken i början av leden och gott om stenar att sitta och pausa på. Beräknad tid för promenaden på 10 km är tre timmar.

– Det är världspremiär för Vandringens dag i Saltsjöbaden och en julafton för alla som vill ut och röra sig i naturen. Det kostar ingenting och är ett sätt att få folk att upptäcka hur härligt det är att vandra och hur mycket det finns att se. Skogen bjuder på en fantastisk artrikedom, säger Ulf Bäckman, engagerad i STF, Svenska Turistföreningen.

Medhavd matsäck är förstås ett måste och ställen att pausa på finns längs stigarna. För information och anmälan: STF Södertörn, Annika Swedén, swedenannika@gmail.com , 070 687 1671

Marie-Louise Gravestam

xem sex european girl seeded by asian.
xvideos
cuckolding sluts carmen valentina and gia paloma cumswap.