Saltisbacken öppen för alla åkare på sportlovet

 

I nästa vecka drar sportlovet i gång och för den som är hemma finns möjlighet till perfekta förutsättningar för skidåkning.
Saltisbacken är öppen för alla som vill åka.

Det är verkligen perfekta förutsättningar i klassiska Saltisbacken för den som vill åka skidor men stannar hemma på sportlovet i stället för att dra till de svenska fjällen.
– Ja det är jättekul att vi kan ha öppet på sportlovet med båda backaran öppna, säger Mikael Lindh Hök som är ordförande i Saltsjöbaden Slalomklubb.

Perfekta förutsättningar
Vädret efter nyår har gett perfekta förutsättningar för att bygga upp både träningsbacken samt även den så kallade familjebacken. Dessutom är träningsbacken hårdare på sidan mot Solsidan och lite mjukare på sidan mot liften. Det gör att man kan variera åkningen och att träningsverksamheten kan köra på lite hårdare utan att slita på underlaget.
– Det är 90 procent konstsnö i backen. Vi har verkligen haft möjlighet att spruta på ordentligt med snökanonerna i år och jag tror att vi kommer kunna erbjuda åkning till efter påsk. Och då både för våra egna träningsgrupper i klubben och för allmänhet. Det är väldigt kul, säger Mikael Lindh Hök.

Saltsjöbadens Slalomklubb har fler deltagare på sitt skidlekis än någonsin förut, likaså i den äldsta gruppen U16.
– Det är vädigt bra att vi får fler åkare i klubben och vi har väldigt bra förutsättningar för att bedriva en fin verksamhet i vår backe.

Rails för alla som vill prova
Med sportlovet för dörren och kanske ännu fler som semestrar på hemmaplan är det så klart bra att klubben har båda nedfarterna igång. I Familjebacken finns ett flertal hopp i olika storlekar att prova på samt både plast- och metallrails för den som vågar.
– Plastrailsen är lite lägre och passar bra för de yngre åkarna som vill testa.
Liftkort köper man på plats och Mikael Lindh Hök betonar betydelsen av att många köper liftkort.
– Ja det är en stor inkomstkälla för oss som ideell förening så ju fler som köper desto bättre.
Han lovar också att det finns en grill att använda för de som vill ta med sig kol och grilla något gott till lunch.
Johan Eriksson