Nominerad som årets ungdomsledare

Annons

 

För ett drygt år sedan tog Kevin Labady över ansvaret för Fisksätra IF F06. Då kunde han inte drömma om att han skulle bli nominerad till SISU:s utmärkelse ”Årets barn- och ungdomsledare”

– Nej det kom verkligen som en överraskning och nu är jag en av tre som kan vinna. Det är extra roligt och känns kul då jag är den yngste av alla som var föreslagna till priset från början. Jag tror att vår ordförande hade ett finger med i spelet med den första nomineringen, säger han.

Det var för ett drygt år sedan som Kevin Labady, 21 år, tog hand om laget med tjejer födda 2006, som då var lite på upphällningen. Han kände till alla spelare eftersom han arbetade på Fisksätra Fritidsgård och alla tjejerna ofta var där.
– Jag bestämde mig snabbt att jag ville lägga tid på dem för att laget skulle kunna fortsätta spela. Spelarna ska bidra, vara delaktiga och fokuserade på träningen, det är oerhört viktigt. Vi har absolut inga krav på talang eller fotbollskunnande men är man på träning ger man alltid 100 procent och är fokuserad, enkla regler för alla.

Kevin har själv förebilder i sina tränare från sin fotbollsutbildning och vill att tjejerna ska få samma chans.
– Att arbeta med människor är väldigt spännande och kul, det ger mig mycket tillbaka. Målet är att ta en match i taget och att försöka vinna den.
Han tror att hans arbete med laget är positivt för andra att se att man kan öppna dörrar bara man vill något lite extra mycket.
Johan Eriksson

Annons