xxx2 pink panties and curly hair brunette masturbates. free sex stories

Krönika – Stå upp för sin idé

 

Saltis, en segregerad förort med havet som granne där politiken är lika blå och stabil som pålandsvinden i Erstaviken. Kanske den vackraste platsen på jorden med mängder av historia och framgång som kännetecken. Som alla segregerade områden finns problem som frånvarande föräldrar och starka subkulturer som lever sida vid sida. Ingen extrem ort, V och SD samlar 17 procent nu i valet. Blå mellanmjölk kanske är en passande beskrivning.

Jag jobbar om dagarna med organisationskultur och i det nörderiet blir kultur i Saltis spännande som fenomen. För att bygga en stark gemenskap eller kultur krävs det jag brukar kalla en Tydlig idé. En doktrin är ett annat mer hårt laddat uttryck för samma sak. Vad kännetecknar vår unicitet, vår särart eller särprägel. Finns en stark idé eller doktrin blir det lätt för medborgare och beslutsfattare (jämför ledare och medarbetare) att dra åt samma håll, sluta upp kring doktrinen och ha det som kompass.

Jag gillar ”Klubben vid havet” Saltsjöbadens IF´s slogan, den tycker jag funkar för det Saltis jag vill bo och aktivt bidra till. I en klubb hjälps man åt ideellt och tillsammans, men man brinner för sin sak, vill vinna sin match underhålla sin klubb och känna stolthet för sitt emblem. När jag ser valaffischerna ”Halva Nacka ska vara grönt” blir det ju fel, för det beror ju på hur mycket som är grönt idag? 18 procent av Nacka är skyddade grönområden om du inte lägger in Erstavik som dubblar det. Så är det bygg bort mer grönområden affischen säger? I Saltis är helt klart över hälften grönt… Saknas en doktrin för Nacka eller är det bara upp till exploatörer att mata på och vinna så många strider som möjligt…

Läste någonstans en fin text kring hur en stad formas, den löd i stil med: Det är i den ständiga kampen mellan de som vill riva och bygga nytt och de som vill bevara det som är eller varit som staden växer fram och blir så fantastisk och dynamisk som bara staden kan vara. Då känner jag att Saltis måste stå upp för sin idé och saknas den behöver vi ta fram en. Ska vi lägga ner alla varv och arbetsplatser? Skall vi dela alla tomter i två och klämma in ett hus till på varje? Skall vi ha lokala små alternativ eller ska allt samlas i Sickla? Skall det gå att ta cykeln på tåget och kommer Joe, Jack´s och alla gym överleva i vår klubb?

Frågorna är många men finns en tydlig idé för Saltis så kommer dessa frågor vara lätta att besvara, saknas den kommer vi få åka med i Nackas släptåg och kortsiktiga intressen eller idé brytande inslag bli vanliga. Då blir kulturen svagare, andan mindre påtaglig och klubben vid havet något annat.

Det är så härligt att komma ut och möta doften av hav, ett rådjurs intensiva blick och att träffa alla framgångsrika människor smittar mig med entusiasm… Träffade en kille på ersättningsbussen och vi började tjata. Han berättade att han inte hade något att göra omkring 350 dagar per år, han var miljardär och omkring 45. Han funderade på att engagera sig i att samla människor på en ny form av festival… Ja gör det i Saltis sa jag, det är ett häftigt ställe med häftiga människor här ute i klubben…
Vi ses!

Robert Dybeck

xem sex european girl seeded by asian.
xvideos
cuckolding sluts carmen valentina and gia paloma cumswap.