xxx2 pink panties and curly hair brunette masturbates. free sex stories

”Gläds åt allt jag fått uppleva”

 

I över 50 år har Gutta Johansson varit en del av föreningen Saltsjöbadens IF. Men allt har ett slut och vad var mer passande än att ta farväl efter en match som coach i Saltsjöbaden Ishall. Allt iscensatt av laget som ville tacka för många år tillsammans.

I Saltsjöbaden på tidigt 60-tal tränade man lite mer där man hade möjlighet än dagens styrda och ledarledda träningar. Gutta Johansson startade 1964 och spelade ishockey med sina kamrater under ledning av tränare Rogentin på Saltsjöbadens IP.
– Innan idrottsplatsen frös till ville man ju vara förberedd och då var det helt perfekt att sticka ner till Skogsö tjärn och träna. Den frös alltid före IP och det var enkelt och kul att träna där. Vi var alltid bäst när det snöade, kanske för att vi tränade när det snöade, berättar Gutta Johansson.

När Bengt Hermansson tog över träningen ett par år senare blev det lite mer seriöst i laget och man tränade mer tillsammans. Föräldranärvaron var inte så stor och inte kraven heller. Som ung tränade man mest för glädjen och för att träffa kompisar. Många föräldrar arbetade på helgerna så att åka till match i Älta var inte helt självklart och enkelt.
– Pappa ringde till af Petersen på Erstavik och frågade om vi kunde åka genom ägorna till Älta och det var inga problem. Petersen kom ner och öppnade upp bommen för oss och ledde bilen till andra sidan. I pappas folkabuss satt vi 15 killar hoptryckta och längtade att få spela, Sen var det samma sak på hemvägen, pappa hade kommit överens om en tid med af Petersen som var på plats och lät oss komma hem till Saltis igen, ganska smidigt.
Laget blev B-juniorer och trånade efter att få spela i A-laget. Man hängde på matcherna och till slut fick Gutta chansen att vara med på A-lagets träning som låg på söndagar klockan 09.00 till 11.00.
– Ja, helt otroligt med den tiden egentligen. Och det var alltid fullt manskap på plats som jag minns. Som 16 eller om det var 17-åring gjorde jag debut i tredjekedjan tillsammans med Mattan Lundeblad på sidorna och vi fick Gunne Back som center. Dessutom fick vi åka till matchen med Gunne i hans Chevy med fönterhissar på vindrutorna, vi var helt sålda på dem och körde dem upp och ner tills han röt till.

Gutta spelade hockey i Saltis A-lag under många år och det var mest division 3 och 4 som gällde. (då var division 3 motsvarande dagens divison2) Han slutade spela som 35-åring efter en hjärnskakning.
– Det var ganska ful ishockey på 70-, 80- och 90-talet med sämre domare. Ibland kom det bara en domare till fina Månskensrinken på IP som alltid var fullsatt med publik. Där har det varit stor utveckling de senaste 20 åren, domarna är bättre och spelet renare nu, säger han.
Som pappa blev det en självklarhet att hjälpa till på hockeyskolan som kallades för Björnligan och drevs av Jocke Arnborger. Efter det blev det tränar- och lagledarsyssla i pojkar födda 1990 tillsammans med kompisen Uffe Carlsson. Ett lag med väldigt bra sammanhållning men inte så bra spel.
– Vi var inte ett vinnande lag men det var oviktigt, vi hade kul, killarna fick sporta och att det än idag kommer fram föräldrar som pratar om den tiden med mig är väl ett kvitto på att vi gjorde bra saker för killarna.

Gutta Johansson firades av hela laget efter sin sista match som coach i Saltsjöbadens IF! Foto: Johan Eriksson

Gutta Johansson har också hunnit med att vara ordförande i Saltsjöbadens IF Hockey under ett par år och dessutom varit delaktig i den långa, långa processen till att Saltsjöbaden sedan dryga tio år har en ishall. Det som började med flera olika förslag på byggnation på idrottsplatsen, i Gröna Dalen och även i Igelboda blev till slut till ett stolt ögonblick när Saltsjöbadens ishall, i Tattby, kunde invigas 2010.

Det har blivit många ledare och många spelare som passerat under tiden inom ishockeyn. Gutta har ofta delat ledarskapet och beskriver sig själv som hjärtat och ”den andre” som hjärnan. Namn som Uffe Carlsson, Jörgen Sundelin, Arnders Wärulf och Johnte Magnusson har alltså varit hjärnorna.
– Sen har man ju haft egna tränare också. Bäst som tränare var Tjalle Mild som tränade A-laget under ett par år under sent 80-tal, men jag måste lyfta fram Björne Wagerlind som var en fantastisk spelande tränare som skapade mycket bra surr och lagsammahållning för oss, säger han.

Nu känner Gutta att det är skönt att inte behöva tänka hockey, men som multisportare är det dags att börja träna för seglingen som är hans andra stora sport. Det vankas en dryg månad med tävlingsdagar runt Medelhavet under sommaren.
– Kanske kommer jag att längta lite till ishallen i september men det går nog över rätt fort. Man ska leva i nuet. Men man vet aldrig, flikar han in!

Johan Eriksson

SALTSJÖBLADET
UPPMÄRKSAMMAR

Namn: Gutta Johansson
Bor: Ingarö och Spanien
Familj: Fru Marillo, sonen Calle med flickvän och två barnbarn
Äter gärna: Stekt fisk med ett glas rosé i solen
Tycker om: Att kolla hockey och ta en öl
Håller på: Djurgårdens IF

 

Sex spelare i Saltsjöbadens IF som gjort avtryck och varit viktiga under Guttas år som tränare och lagledare.

Calle Rosén: En otroligt bra målvakt som började i lag 90 och avslutade i Saltis A-lag, hann med utflykter till större klubbar däremellan. Lugn och trygg
Axel Myrenfors: En stor stjärna. Allround och med hög lägstanivå, kanske den bästa spelare som jag har fått träna.
Magnus ”Begi” Woxen: Man kan inte gå igenom Saltis Hockey utan att ta med Begi, han debuterade i A-laget som 16-åring och spelade sedan 35 säsonger. Det är stor respekt på det, alltid på plats i det mentala också.
Marcus Johansson: Lagets nuvarande målvakt, en kille som alltid ställt upp i vått och torrt
Henric Cavalli: Svärmorsdröm och lagkapten som tagit stort ansvar både på och utanför isen och en av de som faktiskt sett till att det funnits ett A-lag de senaste åren. Kanonkille!
Joel Nilsson Erleman: Har blivit en vän till familjen, jag förstod inte hans storhet i början men vilket slit och jobb han har lagt ner för Saltis Hockey. Började som ganska lat men har med åren blivit en person som kanske sliter hårdast av alla.

Gutta har också tillhört veteranlaget V.I.P. Veteran Hockey Players i 35 år och spelat med bland andra Börje Salming och andra stjärnor. Träning på Hovet 07.30 varje torsdag.

Bästa medspelare under åren i Saltis A-lag: Uffe Carlsson, Lasse Linger och Tobi Cardell

 

 

xem sex european girl seeded by asian.
xvideos
cuckolding sluts carmen valentina and gia paloma cumswap.