xxx2 pink panties and curly hair brunette masturbates. free sex stories

Olle Nymans grafik lyfts fram ur gömmorna

Numrerade grafiska blad av Olle Nyman visas och säljs på ny utställning i Saltsjö-Duvnäs.
Efter sommarens utställning med Karin Lundgren Tallingers textila verk på Olle Nymans i Saltsjö-Duvnäs visas nu Olle Nymans egen grafik i ateljén.

Det är Nymans Kulturstiftelse som ställer ut och visar samt säljer numrerade upplagor av Nymans litografier, verk som stiftelsen har i sin samling. Utställningen som öppnade den 22 augusti och pågår till den 27 september gör den mångsidiga Saltsjö-Duvnäskonstnärens färgrika grafiska blad tillgängliga på ett för många duvnäsbor och konstintresserade välkommet sätt.

Arbete med litografier
Enligt utställningstexten ”Olle Nyman. Det klassiska arvet” av Tom Sandqvist, var det ”först under de sista decennierna av sitt liv som målaren Olle Nyman återvände till grafiken”. Tekniken att etsa hade han lärt sig under åren på konstakademin 1929–1934, men när han nu började jobba med grafik igen bekantade han sig med den senaste tekniken genom Grafiktryckarna i Nacka och arbetade med litografier framtagna på film och plåt istället för den traditionella stenen.
Tom Sandqvist skriver om den omvittnat ”speciella atmosfären på gården i Saltsjö-Duvnäs, arbetet i ateljéerna, samtalen med kolleger och gamla elever, middagarna, fikastunderna, en blandning av medelhavskultur och svenskt 1700-tal”. Han menar också att Olle Nymans grafik kom att framstå som ett slags koncentrat av de klassiska kvaliteter som utmärker hela Nymans konstnärliga produktion.

Upplevelse av konsten
Att besöka Olle Nymans ateljéer och konstnärshem är att bekanta sig med den speciella miljö som bevarats tack vare syskonen Kajsa och Olle Nymans testamente – och att samtidigt få se och botanisera bland kulturstiftelsens samlingar av Olle Nymans numrerade grafik ger ännu en upplevelse av konsten, platsen och de konstnärer som samlades på gården i mitten av 1900-talet, som Evert Lundquist, Roland Kempe och Torsten Renqvist med flera.
Marie-Louise Gravestam

FAKTA
Olle Nyman (1909–1999), målare, skulptör, textilkonstnär och professor i måleri vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm föddes i Saltsjö-Duvnäs och utbildade sig till konstnär vid Filip Månsons målarskola och Konstakademin.

Huset och ateljéerna på Duvnäs gård på Strandpromenaden i Saltsjö-Duvnäs där Olle Nyman var född (på Övre gården) och där han arbetade och bodde (på Nedre gården) är idag museum och konsthall och ägs av Syskonen Kajsa och Olle Nymans kulturstiftelse.

På ollenyman.se finns hela Tom Sandqvists text om utställningen med Olle Nymans grafiska blad.

xem sex european girl seeded by asian.
xvideos
cuckolding sluts carmen valentina and gia paloma cumswap.