xxx2 pink panties and curly hair brunette masturbates. free sex stories

Älfvåg – Gympapåsen

Tillbaka i skrivarvrån, semestern slut. Det blev som jag skrev i försommarens krönika en ”Hemester” kanske inte riktigt hem, men i alla fall inom landets gränser och för att vara exakt i Nedre Norrlands Inland (Dalarna).

I vanlig ordning kommer alltid den där påminnelsen från redaktionen att det är hög tid att inkomma med manus till kommande nummer som en ren överraskning. Jag tycks aldrig lära mig att vara ute i god tid. Denna gång får jag väl skylla på att det varit semester och att min skrivhörna varit helt stängd och glömd till förmån för hängmattan. Slut med undanflykter och till månadens ämne. Det blir förvaring av gymnastikkläder denna gång. Som vi alla vet har gymnastik varit ett obligatoriskt ämne i skolan ända sedan allmän folkskola infördes i Sverige.

Detta skolämne innebär att man måste anpassa klädseln till mer fysisk aktivitet än de kläder man vanligtvis bär i klassrummet -Just det, gympakläder! Dessa kläder måste då fraktas till skolans gymnastiksal, eller i vissa fall till en närliggande sporthall. Till er alla som glömt att det fanns en tid då denna typ av kläder inte transporterades i någon påkostad ” sport bag” med reklam för någon tysk sportsko. Det fanns en tid då det fanns rejäla tygpåsar tillverkade i kraftig bomull med ett snöre att dra åt i öppningen. Denna typ av väska/ bag kallades för ” Gympapåse”. Dessa påsar skulle vara märkta med elevens namn och klass. Elever i Saltsjöbaden kunde med fördel inhandla denna typ av påse hos Östlunds sybehörsaffär (hörnet Pålnäs/Skogsövägen) i folkmun ”Sybban”. Om jag minns rätt fanns dom i rött, blått och grönt, skulle man vara extra lyxig gick det att köpa till ett broderat Saltsjöbadsmärke och snällt be mamma sy dit det. Eller kanske rent av sy dit det själv i syslöjden.

Alla som inte fått förmånen att uppleva en äkta gympapåse tänker säkert; Hur fick man plats med allt i en liten tygpåse, bara ett par skor fyllde väl upp en liten påse. Till saken hör att gymnastiklektioner oftast utfördes barfota, eller nästan barfota i en så kallad Sockiplast. En uppfinning från 1959, en kraftig bomullssocka med en räfflad tunn gummisula. Om ni frågar mig så var detta en hemsk uppfinning som både var obekväm och gärna halkade på snedden. Jämfört med en riktig gymnastiksko kanske lite töntig.

Att detta fotplagg blev populära under 60 och 70 – talet hade givetvis att göra med hygien. Varför pratar jag mig nu varm om ett gammalt och för länge sedan glömt sätt att frakta idrottskläder? Tänkte helt enkelt att det säkert finns många av er läsare som får en nostalgisk kick och tänker tillbaka på er egen påse. Hur ni märkte upp den, var man hängde den när gymnastiklektionen var slut och så vidare…….. Kanske ni som jag hittar er gamla gympapåse i någon undangömd kartong på vinden. Med eller utan “ Gympapåse “ Ha en skön fortsatt sensommar.
De varma sommarkvällarna blir ovanligare och ovanligare, hösten är nog på väg.
Mats Älfvåg

xem sex european girl seeded by asian.
xvideos
cuckolding sluts carmen valentina and gia paloma cumswap.