xxx2 pink panties and curly hair brunette masturbates. free sex stories

Dykhjälp rensar upp i Hotellvikens vatten

 

Foto ovan: Initiativtagaren till projektet och föreningen Rena Mälaren Fredrik Johansson, dyker själv för att hjälpa till att få upp miljöfarligt avfall från bottnar runt om i Stockholm. Foto: Oskar Kihlborg

Lördag 29 maj kommer den ideella föreningen Rena Mälaren att dyka och plocka skräp runt om i Hotellviken. Det är saltsjöbadsbon Oskar Kihlborg som inititerat det hela.

Projektet Rena Mälaren startades av Fredrik Johansson, tidigare röjdykare för militären, för tre år sedan. Syftet var just att rena Mälaren och Östersjön på skräp och gifter samt väcka uppmärksamhet för att inte slänga sopor i havet. Sedan starten har man plockat upp mängder med skräp från botten av både Mälaren och Östersjön. Idag är det minst en städning i veckan och flera hundra frivilliga dykare och repdragare som hjälper till att städa Stockholms vatten.
Oskar Kihlborg är äventyrare, fotograf och bosatt i Saltsjöbaden. Han är även kraftigt engagerad i Östersjöns hälsa och har sedan i höstas varit en stor del av Rädda Mälaren. Lördagen den 29 maj dyker föreningen vid KSSS bryggor runt om hotellviken i Saltsjöbaden på Oskar Kihlborgs initiativ.

En och annan plånbok samt mobiltelefon hittas vid Rena Mälarens dykningar.

Miljöfarligt avfall
Syftet med dykningen ute i Saltis är precis som på alla ställen där de dykt – att plocka upp skräp och miljöfarligt avfall. En del av personerna som hjälper till jobbar som dykare medan andra är fritidsdykare som Oskar.
— Man blir förskräckt över vad som finns på havsbotten och om jag då kan hjälpa till att städa upp är det något jag verkligen vill, säger Oskar Kihlborg.
Hittills har dykarna exempelvis fått upp över 500 el-scootrar, 18 ton bilbatterier, en bil och över tusen bildäck.
— Man brukar säga att ett bildäck motsvarar tusen plastpåsar i gifter så vi har plockat upp över en miljon plastpåsar bara längs Stockholms kajer, säger han.

Rena Mälaren har hittills plockat upp över tusen bildäck.

Plånböcker och telefoner
Dykningen i Saltis skulle ha skett i samband med den nu inställda sjöloppisen Rotary har för Skota Hem. Trots detta kommer de även dyka och rensa kring Skota Hems bryggor som ett initiativ för att uppmärksamma deras verksamhet.
För de som känner att de vill hjälpa till är man välkommen ner till KSSS Marina lördag 29 maj mellan 10.00 och 14.00. I och med att KSSS har så många bryggor finns det ett stort utrymme att vara många och samtidigt hålla ett stort avstånd. Det kommer aldrig vara fler än åtta personer vid en brygga.
— Det kommer nog hittas en och annan plånbok eller mobiltelefon även här ute i Saltis, säger Oskar Kihlborg.

Elise Eriksson
Foto: Oskar Kihlborg

xem sex european girl seeded by asian.
xvideos
cuckolding sluts carmen valentina and gia paloma cumswap.