xxx2 pink panties and curly hair brunette masturbates. free sex stories

Konstskola för barn med skaparlust

 

Lilla Konstskolan för barn i Olle Nymans ateljé i Saltsjö-Duvnäs startades av Sofia Forsberg och drivs privat. Med aktiviteter för barn hoppas hon få många att upptäcka platsen som hon menar är en fantastisk miljö och stor tillgång för Duvnäs- och Nackabor.

– Olle Nymans plats är en fantastisk miljö att vistas i. Under mina fyra år i Duvnäs har det mest blivit restaurangbesök och någon enstaka vernissage men jag vill få hela stället att blomma upp. Det är en stor tillgång för området att det finns en plats som den här, säger Sofia Forsberg som flyttade till Saltsjö-Duvnäs för fyra år sedan. Hon är småbarnsmamma, arbetar med ekonomi och är verksam i Kajsa och Olle Nymans kulturstiftelse på fritiden.
Hon vill skapa intresse för Olle Nymans ateljéer och konstnärshem även hos en yngre och nyinflyttad generation i Saltsjö-Duvnäs och Nackaområdet och tycker att aktiviteter för barn i närområdet kan vara ett bra sätt att få fler att hitta dit. Dessutom har hon egna barn som älskar att pyssla.
– Barn behöver stimuleras med annat än rörelseaktiviteter som fotboll och gymnastik. Hemma kan barnen hålla på med vattenfärger och kritor, här får de jobba med oljefärger, lera och andra material som de inte har tillgång till hemma på samma sätt.

Fri kreativitet
För Sofia Forsberg är det viktigt att barns kreativitet får flöda fritt och tanken på att hitta på något började gro i somras. Hon tog kontakt med en av stiftelsens guider, Nadja Ericsson, som är konstpedagog och van att jobba med barn i olika sammanhang.
– Och så blev det det här, en “konstskola” för barn där de med hjälp av Nadjas pedagogik får pröva på att skapa med olika material på olika teman, säger Sofia Forsberg.
Konstskolan håller till i nya ateljén som under sommarhalvåret används för vernissager och utställningar men nu under sju söndagar i höst fylls med skaparsugna barn i åldrarna 4–10 år, totalt 25 barn uppdelade i två grupper efter ålder.

Stort intresse för konstskola
Några teman som barnen arbetat med är Natt, då man använde kolkritor, Skapa med naturen, och att testa att jobba med Lera.
Intresset för Lilla konstskolan visade sig vara stort direkt både bland barn och föräldrar och kursen blev fulltecknad på 48 timmar. De flesta deltagare bor i Saltsjö-Duvnäs och Nacka
Andrea Lindfors bor i Duvnäs och för dottern Clara i fyraårsåldern passar aktiviteten perfekt.
– Gymnastik och liknande passar inte alltid så här små men det här tycker hon är jättekul. Och för mig är det trevligt att kunna promenera med henne till och från.
På grund av coronatiderna håller man en låg profil när det gäller aktiviteter i samband med avslutningen.
– Men efter kursen kommer alla barn att få ett diplom, säger Sofia Forsberg.

Marie-Louise Gravestam

xem sex european girl seeded by asian.
xvideos
cuckolding sluts carmen valentina and gia paloma cumswap.