xxx2 pink panties and curly hair brunette masturbates. free sex stories

Kyrkoherden trivs som präst och chef

 

– Det är ett härligt hus och vi trivs fantastiskt bra. Vi har etablerat oss fint här, både jag och min hustru, vår son som pluggar, men bor hemma, och så hunden, säger Saltsjöbadens kyrkoherde Lars Viper om tjänstebostaden i prästgården vid kyrkan i Tattby.

Han tycker att Saltsjöbaden på ett positivt sätt känns lite som en by, men i stadens närhet.
– Jag får en trevlig på landet-känsla, samtidigt som vi har så nära till staden.
Han är stockholmsgrabb från början, växte upp i Vasastan, och glad för att vara tillbaka i Stockholm, som han har längtat tillbaka till. De senaste 13 åren har han haft en tjänst som kyrkoherde i Nyköping och kontraktsprost i Nyköpings kontrakt. Det som fick honom att söka jobbet som ny kyrkoherde i Saltsjöbaden var det mindre formatet och en församling som sökte någon som ska vara både präst och chef. Att tjänsten samtidigt innebar att han kom “hem”, som han uttrycker det, till Stockholm blev som en extra bonus.
Tidpunkten att börja ett nytt jobb var kanske inte den bästa på alla sätt. Samtidigt som han tillträdde jobbet i Saltsjöbaden i februari slog coronapandemin till och väldigt mycket förändrades och blev annorlunda. Idag är ju det mesta, ja så gott som alla, kyrkans vanliga aktiviteter inställda.

Känns det som att du har kunnat “landa” lika bra när det gäller själva jobbet som du har gjort privat?
– Mycket blev ju väldigt konstigt, och situationen har gjort att jag inte riktigt har kunnat lära känna all verksamhet i församlingen och inte heller människorna. Men det har ju istället gjort att det har funnits tid att träffa personalen, att djupborra i verksamheten och se över organisation och ekonomi, säger Lars Viper som är bekväm både med rollen som präst och arbetsledare.

Han ser sig som präst men i arbetet som kyrkoherde är det mycket annat som måste göras, leda organisationen, ha koll på avtal, regler och strukturer som ska följas.
– Det finns två ben att stå på i församlingsarbetet. Dels har vi kyrkans budskap att följa dels ska vi bedriva en rimlig verksamhet. Det skapar en dubbelhet som jag tycker är intressant. Det skapar ett spänningsfält av vision och verklighet, som jag måste förhålla mig till, säger Lars Viper.

Han berättar att en del förändringar som han ser som nödvändiga kommer att göras framöver. Tjänster ska bort och nya lösningar ska provas. Han tycker att det känns tråkigt men framhåller samtidigt att man kanske inte ska vara så rädd för förändringar. Även om de känns jobbiga så kan det utmynna i något bra många gånger.
Svårast under det gångna “coronaåret” tycker han har varit att inte kunna träffa människor och lära känna församlingsborna genom kyrkans aktiviteter och samtal.
– Det är mycket som har gått förlorat, snart har ett helt år förflutit och så mycket har fått ställas in. Gudstänster och andakter, musiken i kyrkan som betyder så mycket för många och den stora och viktiga ungdomsverksamheten som församlingen har normalt. Barn- och ungdomsverksamheten är en väldigt viktig del, här har ju kyrkan en egen förskola.

Finns det något du vill utveckla i församlingsarbetet?
– Jag vill utveckla mötet med människor och låta det goda samtalet få mycket plats.
Här nämner Lars Viper nya samtalsgrupper och att synliggöra kyrkans budskap. Kyrkan ska finnas till för att lyssna och stötta men även inspirera och skapa varm gemenskap. Som i normala tider, med ljus och mycket musik i kyrkan, inte minst som till jul.
Saltsjöbadens kyrkoherde med familj är van att fira julen tillsammans med församlingen.
– Det har vi alltid gjort, säger Lars Viper som tycker att det viktigaste med julen är just det, gemenskapen, musiken, den varma stämningen och “Guds människoblivande, barnet som står i centrum”.

Marie-Louise Gravestam

Namn: Lars Viper
Som firar: Första julen som kyrkoherde i Saltsjöbadens församling
Uppvuxen i: Stockholm
Sjöng som pojke: I S:t Jacobs kyrkas gosskör
Familj: Hustrun Marianne och sönerna Jacob, Marcus och Lucas
Motto: Först människa, sedan kristen
Fritiden: Tillbringas oftast på landstället i Norrtälje
Firar jul: Normalt med familjen och församlingen
Uppenbarelsekyrkan i Saltsjöbaden: ”Fascinerande, utmanande och otroligt vacker”
Läser gärna: Bland annat historia och kyrkohistoria
Har hittat: Gamla unika handlingar i församlingens arkiv om donationen av kyrkan ”Mycket spännade”

xem sex european girl seeded by asian.
xvideos
cuckolding sluts carmen valentina and gia paloma cumswap.