xxx2 pink panties and curly hair brunette masturbates. free sex stories

Älfvåg – KF – Femtioåring – X-et – Hundraåring

 

Det där var en konstig rubrik tänker ni säkert, inte helt lätt att förstå. Vad har det där med Saltsjöbaden att göra.

Månadens rader blir helt enkelt en förklaring till hur rubriken hänger ihop. Så här tänker jag; KF är en vedertagen förkortning för Kooperativa Förbundet och eftersom förbundet redan 1924 förvärvade två stora villor i Saltsjöbaden och då skulle man väl kunna kalla KF för Saltsjöbadsbor enligt min uppfattning. Eftersom förvärvet av bröderna Thiels villor Acke villan och Bikupan kom att kallas Vår Gård blev det namnet på KF:s kurs och utbildningscenter.

Följaktligen är det etthundra år sedan, 1924–2024, Vår Gård kom till. Där fick ni ytterligare en del av rubriken. Men femtioåringen var kommer det ifrån? – enkelt, 1899 bildades förbundet och firade följaktligen 50 år 1949. Och nu kommer förklaring nummer fyra. Genom åren har en rad kända konstnärer bott och verkat i Saltsjöbaden och en av dessa är Sven X-et Erixon (1899-1970). Till saken hör att KF skulle ha sin 50 årsfest på Skansen för 40 000 personer samt en stor utställning sommaren -49 och till detta ville man så klart ha en pampig och välillustrerad jubileumsaffisch. Vad kunde inte vara bättre än att ge uppdraget till konstnär med anknytning till Vår Gård och Saltsjöbaden.
Resultatet blev en färgglad affisch med violer samt ett budskap som uppmanar till samarbete (latin, cooperari) Där tror jag att hela rubrikförklaringen kom. För att vara på säkra sidan kommer här en förkortad förklaring:

KF 50 år 1949
Vår Gård 100 år 2024 ,Grattis !
Sven X-et Erixon Saltsjöbadskonstnär.

Till alla konstälskare som vill fördjupa sig i ämnet X-et vill jag rekommendera boken om X-et och Saltsjöbaden av Lars Westman. Hundraåringen Vår Gård har jubileumsnatt 28 september. Ja så blev det några rader även denna gång.

Kanske inte en saltsjöbadshistoria men ett bra tillfälle att få visa upp en fin affisch av X-et!

Mats Älfvåg

xem sex european girl seeded by asian.
xvideos
cuckolding sluts carmen valentina and gia paloma cumswap.