xxx2 pink panties and curly hair brunette masturbates. free sex stories

Ny aktör sökes till museum i Fisksätra

 

En ny aktör ska driva Museet Hamn vid Saltsjö Pir i Fisksätra. Kommunen söker nya krafter som är intresserade att ta över driften.

Nacka kommun fortsätter att vara museets huvudman med ansvar för utveckling, kvalitet och uppföljning men söker nu nya aktörer med intresse av att ha hand om driften. Museet som räknas som Sveriges första slagfältsmuseum ska informera om platsens historia och göra den tillgänglig.
Museet öppnade 2014 efter sju säsonger med arkeologiska undersökningar av platsen på Skogsö och Boo där svenska och ryska trupper möttes i slaget vid Stäket den 13 augusti 1719. De undersökningar som gjordes, på land på båda sidor av Baggensstäket och i vattenleden mellan Baggensfjärden och Lännerstasundet resulterade i cirka 1300 fynd, de flesta från 1719 och intressanta genom att de kunnat komplettera historieskrivningen med kunskap om hur slaget gick till.
Många av fynden från undersökningarna på land och sjöbotten visas på museet som fem år drivits av Stiftelsen Kulturmiljövård men kommer att avsluta sitt uppdrag under 2023.

I uppdraget att driva museet ingår bland annat att ansvara för samlingar och utställningar, att driva och utveckla museets pedagogiska verksamhet och utbud riktat mot skolor och förskolor.
Museet ska göra Nackas lokala kulturarv tillgängligt på olika sätt, exempelvis genom guidning och vandringar.

Rysshärjningarna och slaget vid Stäket är den grundläggande utgångspunkten men i museets basutställning berättas platsen mångsidiga historia från forntid till idag med ett antal nedslag i platsens spännande historia.
Den 28 december är sista dagen för framtida aktörer som vill ha hand om och utveckla verksamheten på museet Hamn i Fisksätra att anmäla sitt intresse till Nacka kommun.

Marie-Louise Gravestam

xem sex european girl seeded by asian.
xvideos
cuckolding sluts carmen valentina and gia paloma cumswap.