xxx2 pink panties and curly hair brunette masturbates. free sex stories

Gåva till idrottsföreningen – med färg, fart och kraft

 

Idrottsföreningen får två tavlor med hockeymotiv i gåva av familj i Saltsjöbaden. Konstnären, är Ylva Ekman, mamma till ishockeyprofilen Nils Ekman.
– Jag har haft hockey med mig hela livet och ser skridskoåkning som ”en dans” berättar hon.

Saltsjöbadens IF har fått två tavlor av konstnären Ylva Ekman i gåva av en familj i Saltsjöbaden.
– Vi flyttar till en mindre bostad och kommer inte att få plats för tavlorna där. Men eftersom det är hockeymotiv så tänkte vi att de kan passa hos idrottsföreningen här i Saltsjöbaden, säger paret Eva-Lotte och Jürgen Böhmer som donerar tavlorna.
Konstnären Ylva Ekman är mamma till hockeyprofilen Nils Ekman, numera expertkommentator i SVT och på olika sätt engagerad i Djurgårdens IF. Hon blir jätteglad när hon får veta att tavlorna ”får vandra vidare” och hamna i en miljö där hockey uppskattas.
– Jag är norrifrån och hockey har alltid funnits i min familj, precis som andra is- och vinteridrotter. Vi åkte skridskor i Vasaparken i Stockholm när barnen var små och de älskade det. Senare hade jag barnskridskogrupper i Kungsträdgården där jag också lärde turister att överleva med skridskor på fötterna, berättar hon.

Konstnären och numera skärgårdsbon Ylva Ekman gläder sig åt att hennes tavlor får vandra vidare till Saltsjöbadens idrottsförening. Att få upp en fin gös är också kul! Foto privat.

Hon älskar att titta på den som verkligen kan åka skridsko och ser likheter mellan skickliga skridskoåkare och balettdansörer. Och då menar hon inte konståkning med intränade rörelser utan ett lekfullt fritt åkande över isen.
– När Nisse hade börjat med hockey i AIK:s pojklag blev det att man satt och tittade när han hade träning eller match och ibland blev det långtråkigt så jag började teckna av spelarna och gjorde skisser, Jag har haft hockey med mig hela livet och nu har jag barnbarn, bland andra Nisses Melvin som spelar och det är fantastiskt att se hur de ”dansar” på isen. Är det viktiga matcher försöker jag vara på plats och titta men annars blir det via datorn, säger Ylva Ekman som bor och har sin ateljé på ön Yxlan i norra Roslagen och just nu engagerad i öns Julsalong. Hon både målar och skulpterar och har målat såväl ”Foppa” som Jörgen Jönsson och berättar att ”Nisse också har fått stå modell” när hon har skulpterat.

Även om hon målat mycket ”hockey” så är det framför allt för sina ”rinkebyhästar” som Ylva Ekman är känd. Den första gjorde hon 1993 efter att länge ha funderat på att försöka skapa en bild som kunde visa dagens stockholmare, dagens svensk, som är en mångkulturell människa.
En rinkebyhäst kan vara vilket djur som helst, utom en häst, men är alltid målad med kurbits på ryggen och orange som en dalahäst.

Rinkebyhästarna som är små leksaksdjur som hon målar är ofta så små som fem till tio centimeter. De har sedan de skapades av Ylva Ekman visats på en rad museer och utställningar och använts i undervisning och böcker som behandlat rasism och främlingsfientlighet
– Rinkebyhästarna är fortfarande aktiva, folk hör av sig hela tiden. De funkar fortfarande och används i sammanhang där det pratas om identitet och ursprung.
Hon berättar att den tavlan med målvaktsmotiv som familjen Böhmer, vars son Thomas spelade hockey i samma lag som Nils Ekman under tonåren, skänker till Saltsjöbadens IF gjordes som en serie litografier för att stötta Hammarbys pojkhockeylag som fick sälja tavlorna för att få in pengar. Tavlan med en hockeyspelare i full ”action” på isen är ett senare original.
– För mig är hockey fart, färg och kraft, säger Ylva Ekman.

Marie-Louise Gravestam

xem sex european girl seeded by asian.
xvideos
cuckolding sluts carmen valentina and gia paloma cumswap.