xxx2 pink panties and curly hair brunette masturbates. free sex stories

Läxhjälpare vill bli fler

 

Läxhjälpen på Viktor Rybergs skola i Fisksätra arrangeras av den ideella föreningen Drivkraft och görs i samarbete med Stena fastigheter. Nu söker man fler läxhjälpare i Fisksätra.

Lisa Dahlberg, rektor på skolan menar att läxhjälpen betyder jättemycket.
– Vi har ett givande samarbete. Det är betydelsefullt för våra elever att träffa människor utifrån som engagerar sig. Det skulle vara jättehärligt om man kunde få fler att hjälpa till. Lokaler är inga problem, det har vi gått om, säger hon.
Eleverna på skolan har ofta annat modersmål än svenska och att träffa läxhjälpare som pratar svenska är ett bra sätt att få naturlig språkträning.
– Vi vill att våra elever ska ”bada i svenska”. Det är absolut ovärderligt med läxhjälpen på svenska, säger Lisa Dahlberg.
– Den är frivillig men lärarna kan puffa elever lite extra för läxhjälpen. Vi är jätteglada för att den finns, det är ovärderligt.

Eftersom så många barn kommer till läxhjälpen har läxhjälparna delat upp det så att yngre elever i årskurs 1 – 2 kommer först och eleverna i årskurs 3 – 5 får hjälp senare.
– Vi kan ha runt 25 elever och det går lättare om inte alla är här samtidigt, även om de flesta vet vad de är i skolboken och vad de ska jobba med, säger Birgitta Norling, en av de läxhjälpare som kommer till skolan varje måndag eftermiddag.

För de yngre barnen handlar läxhjälpen mest om svenska och lästräning. Läxhjälparen Alice Elmehagen, 18 år, lyssnar på en flicka som läser högt för henne ur läxan.
– Jag går själv på Viktor Rydberg i stan och såg att de sökte folk till läxhjälpen. Det är kul att hjälpa barnen och se hur de utvecklas. Jag har en lillasyster som är 10 år och gillar barn, berättar hon.

När de äldre barnen kommer blir ljudnivån högre och några har svårt att koncentrera sig, medan andra sitter böjda över böckerna. Nu handlar det framförallt om matte. Drivkrafts tre läxhjälpare i Fisksätra har svårt att hinna med. De skulle behöva vara fler, många vill ha hjälp samtidigt.
– Vi vill locka fler att bli läxhjälpare. Det är kul att komma hit och se barnen och hur de utvecklas. Och viktigt för alla barn att inte komma efter. Många tror att matte är svårt men det är inte svårare än något annat. Och att träna svenska och få ett bra ordförråd är viktigt för att barnen inte ska bli missförstådda.
Läxhjälparna från Drivkraft Fisksätra är överens. ”Kom och hjälp till. Det här är både roligt och viktigt”.

Marie-Louise Gravestam

xem sex european girl seeded by asian.
xvideos
cuckolding sluts carmen valentina and gia paloma cumswap.