xxx2 pink panties and curly hair brunette masturbates. free sex stories

Många promenerar i naturen och letar ”stolpar”

 

I början av april släpptes årets karta från Friska Nacka. Att använda kartan för att hitta utsatta besökspunkter, totalt 50 stycken, har blivit ett populärt sätt för många Nackabor att komma ut i naturen och röra på sig i egen takt.

Förutom att få frisk luft och motion, samt kännedom om naturen och omgivningarna i den egna kommundelen eller andra delar av Nacka kommun, kan den som vill delta i en utlottning.
Det gör man genom att registrera sitt besök vid en besökspunkt/kontrollstolpe antingen genom att läsa av en QR-kod med mobilen eller genom att skriva av två bokstäver på stolpen på sin karta och ”registrera dem sen i lugn och ro på webben när du kommit hem”.
På friskanacka.se och på kartan finns information om hur det går till att registrera sig, hur kartan och besökspunkterna ser ut och hur de visas på kartan. Bland priser som lottas ut varje månad finns bland annat presentkort på varor och restaurangbesök.

Nu är det förstås inget som hindrar att man tar kartan med sig i fickan och går ut i naturen för att bara ha det trevligt utan att leta kontroller men kartan är också en bra påminnelse om alla naturområden som finns i Nacka att ströva i. Och för många har detta med att leta upp kontrollstolparna blivit en extra promenadkrydda, fler och fler grupper syns i parkområden och naturen, längs vägar och stigar, med en Friska nackakarta i handen.
– Vi är ett gäng som promenerar tillsammans på lördagarna, för det mesta i Erstaviksområdet, men nu var det någon i gruppen som tittat på kartan och kom med tipset att vi skulle gå ut till Skogsö istället den här gången, berättar Lars Tempelman, en i gruppen av promenadvana vänner med ryggsäck och bra kläder.
Just den här dagen är det lite mulet och kulet väder men humöret är desto soligare och letandet efter besökspunkterna och att bekanta sig med naturen på Skogsö, verkar ge mersmak.
Runt två timmar brukar gruppen som är lite olika stor varje gång vara ute och gå varje lördag, då finns det tid för prat, att se på årstidens växlingar i naturen och att stanna en stund och ta fram medhavd fika ur ryggsäcken.
– Och vi krånglar inte till det med att gå över stock och sten i skogen utan håller oss till promenadvägar och stigar där det är lätt att gå.

Marie-Louise Gravestam

xem sex european girl seeded by asian.
xvideos
cuckolding sluts carmen valentina and gia paloma cumswap.