xxx2 pink panties and curly hair brunette masturbates. free sex stories

Författare i Saltsjö-Duvnäs får Selma Lagerlöfpriset

”Att få ta emot detta pris är en ofattbar heder” säger Niklas Rådström, mottagare av Selma Lagerlöfs Litteraturpris 2021.

Författaren Niklas Rådström, Saltsjö Duvnäs, har tilldelats Selma Lagerlöfpriset i litteratur 2021. Utdelningen skedde under Kulturveckan i Sunne den 8-15 augusti.
Priset som instiftades 1984 delas ut av Stiftelsen Selma Lagerlöfs Litteraturpris och prissumman är på 100 000 kronor. Rådström får priset för “Ett stort författarskap som ger oss en hyllning till fantasins förmåga att ladda våra livsandar och få oss att leva vidare”.
Niklas Rådström lyfter i sitt tacktal fram minnet och berättandet som viktiga verktyg för att se det som har hänt och det som kommer att hända. …”att göra både förflutet och framtid synligt för oss och Selma Lagerlöf hör till dem som givit oss de skarpaste verktygen. Att idag få ta emot detta pris i hennes namn är en ofattbar heder”, säger han.

Författaren Niklas Rådström är född 1953 i Stockholm, debuterade med en diktsamling 1975 och har skrivit mer än 40 böcker inom olika genrer. Poesi, romaner, essäer, pjäser och filmmanus. Han har också samarbetat med musiker och tonsättare i olika sammanhang. I hans författarskap ryms det lilla och det stora. Romanen Boken som kom 2013 är en skildring som sträcker sig över flera tusen år och 2016 i “En Marialegend” vävs berättelser från olika världsdelar och epoker samman.
“Stig.” är en personlig minnesbok 2012, i det lilla formatet, om vännen, konstnären och författaren, Stig Claesson, Slas. Naturskildringen “Absint”, som kom 2003, illustrerad av Rådströms hustru, konstnären Catharina Gûnther-Rådström, handlar om en blåmes som trillar ur boet och intar familjen Rådströms hem, på samma gång som den är ett sätt att se något stort i det som är smått.

Niklas Rådström är en berättare, precis som Selma Lagerlöf, som kan hjälpa oss att förstå världen, att komma ihåg att minnas och att inte glömma att tänka framåt.
Marie-Louise Gravestam

 

FAKTA

Niklas Rådström har tidigare fått de litterära utmärkelserna Aftonbladets litteraturpris, Augustpriset, Piratenpriset och Övralidspriset. Han är medlem i Samfundet De Nio och professor i kreativt skrivande vid Linnéuniversitetet. 2018 avstod han från att bli medlem av Svenska Akademien.

Hans tre senaste böcker:
“Då, när jag var poet” (Bonniers 2020) Författarens första diktsamling på tjugo år.
“Som har inget redan hänt”, (Bonniers 2020) Roman om en lång cancerbehandling och en uppväxt som ensambarn.
“En liten bok om fotboll, demokrati och hur man bygger ett samhälle (Mondial 2021). En tankebok.

 

xem sex european girl seeded by asian.
xvideos
cuckolding sluts carmen valentina and gia paloma cumswap.