xxx2 pink panties and curly hair brunette masturbates. free sex stories

Minnesord, Svante Hultquist – Han älskade sitt Saltsjöbaden

 

Svante Hultquist 1942-2021

Svante Hultquist. Saltsjöbaden, har hastigt avlidit i en ålder av 78 år. Svante efterlämnar närmast barnen Anja, Ola och Emmeli med familjer samt livskamraten Gunnel.
Svante tillhörde den exklusiva gruppen människor som man kallar ”starters”. De som med kreativa idéer och en väldig massa ”go” får igång projekt, som förvisso ibland floppar, men oftare utvecklas till succéer.

Han hann inte mer än avsluta sina studier på Grafiska Institutet förrän han startade sin egen reklambyrå. En verksamhet som han bedrev ända till sin pensionering. Han hade en enastående förmåga att känna trenderna. Vad som var på gång runt hörnet. När Stockholms stad letade efter argument att sälja Stockholms som turiststad, i ett läge när nästan alla turister ville ha sol och billiga drinkar, föreslog han en fest med Stockholms vatten i centrum. Vattefestivalen blev till. Den förfasade somliga men gladde miljontals stockholmare och turister. Han var också med och tog initiativet till Stockholm Water Price. Ett pris som delas ut av konungen än idag.

När vi vanliga mediakonsumenter blev varse om uppvärmningen och miljöproblematiken blev han först i reklambranschen med att specialisera byrån på miljökommunikation. Ett mycket angeläget och framgångsrikt koncept.
För att nå likatänkande byråer internationellt startade han nätverket MAPP-Group, med representation i ett tiotal länder. Alltid i framkant. Så när muren föll var MAPP en av de första västeuropeiska byråerna bakom ridån bland annat i Warszawa.

Han var också en starter i sitt älskade Saltsjöbaden. Han drog igång Saltsjöbadsdagarna. Startade GG40+, ”gör pojkar av män”. Ett gympagäng med anor. Guidade Grand Hotell-gäster i sin snipa, lustfyllt kåserande. Fyllde kallbaden med massor av trivsamma aktiviteter och var en återkommande krönikör i Saltsjöbladet.
En av hans stora passioner var att glida fram genom tillvaron på en Harley Davidson. Drömresan genom USA och mötet med giftormar och hungriga grizzlybjörnar skildrar han på ett förträffligt sätt i boken ”800 mil på Harley Rosa genom 10 stater i USA”.

När han pensionerade sig sa han: ”Äntligen får jag tid att måla”. Så efter några års konststudier, bland annat på Folkuniversitetet, drog han igång Saltsjöbadsgruppen, som nu varit verksam i 20 år och tills nu bestått av nio målare och skulptörer, med hemvist i ateljén med Sveriges vackraste utsikt, från Gustavsberg till Dalarö, på Observatoriet i Saltsjöbaden. Naturligtvis ordnat av Svante.

Svante Hultquist målad av Peppe Engberg

Svante målade livet som han själv såg det. Fullt av humor, lust och sensualitet. Han gillade naivismen som uttrycksform och var mycket produktiv i perioder. Han dök gärna upp själv i sina tavlor. På motorcykel, i båten, på skidor, vid staffliet och vid festbordet. Ja, alla de element han älskade befinna sig i och behärskade så väl. Alla minns vi den framgångsrika utställningen på Galleri Hg i Gamla Stan. Med motiv från Evert Taubes visor. Hyllad av Taubesällskapet och en uppskattande besökarskara.
Svante hade många projekt på gång in i det sista. Vi brukade säga att Svante kände sig bortglömd om han inte var dubbelbokad.

Det kommer att bli tomt efter Svante, mycket tomt, inte bara på ateljén utan i hela Saltis.

Stefan Wetterdal för Saltsjöbadsgruppen:
Eva Hilding, Birthe Horn, Eva Liljequist, Märta Reuterswärd, Lena Skagerberg, Rolf Stenius, Stefan Wetterdal, Sara Wilson

xem sex european girl seeded by asian.
xvideos
cuckolding sluts carmen valentina and gia paloma cumswap.