Startar padelturnering för Saltisföreningar

Annons

Att sporten padel har blivit popsport nummer ett bland alla åldrar råder det ingen tvekan. I Saltsjöbadens Padelklubb vill man nu starta en turnering för de andra föreningarna.

Padelsporten är ganska exakt 50 år gammal och utvecklades i Spanien, Mexiko och i Sydamerika. Till Sverige kom de första padelspelarna till Skåne för drygt tio år sedan och de två åren har det exploderat med spelare så att banorna inte riktigt räcker till.
På Saltsjöbadens Padelklubbs två banor är det tufft att få speltid och klubbchef Per Huss säger att det beror på klubbens populära seriespel.
– Vi har idag 54 lag och 110 spelare som spelar divisionsspel, det är kul och en stor gemenskap men så klart vill vi lösa att fler kan spela padel än bara seriespelarna.
Som klubbchef sköter han aktiviteterna, bedriver träning och ser till att det fungerar logistiskt kring klubb och banor på en och samma gång.
Per Huss har själv spelat padel i dryga fem år och även bott på Mallorca där han blev biten av sporten som är stor i Spanien.
– Se till att skaffa bra skor, ta ett par lektioner, köp inte för dyrt racket. När det gäller spelet, var lugn, försök att spela på motsåndarnas fötter och komma fram på nät, säger han som sina bästa tips.
Han menar att det du själv tycker är jobbigt tycker även motståndarna är jobbigt.
Saltsjöbadens padelklubb har en vision att starta en turnering i Saltis med möjlighet för föreningar och sektioner att anmäla lag och på så sätt kora en ”Bästa förening”, allt till hösten.
– Vi vill hitta lite fler tider när coronapandemin lagt sig, så att vi kan erbjuda det som ett alternativ till seriespel, säger han.
Text & foto: Johan Eriksson

Annons