Sporten startar upp verksamhet igen

December var tung för ungdomsidrotten då alla kommunala anläggningar stängdes ned och träningsverksamheten ställdes in.
Nu har det släppts upp med möjlighet till utomhusträning och många är de idrotter som drar igång igen.

Hösten har framförallt dominerades av tomma hallar som ekade öde, stora tomma ytor utomhus och små fina gymnastiksalar som inte fick användas på grund av den pandemi som vi är uppe i.
Det har varit ett tufft år och en tuff höst för alla ideella idrottsföreningar som inte har kunnat träna ordentligt och upphålla sin verksamhet som man velat göra.

Stängda anläggningar
Det tyngsta slaget kom i mitten av december då Nacka kommun stängde ner alla bokningar av kommunala anläggningar. Ishockeyn som var mitt uppe i säsong liksom innebandy, basket och även gymnastik fick stänga ner och ställa om inför de sista veckorna innan jul och uppstarten av januari 2021.
Från den 18 januari är det tillåtet med utomhusträning som är coronaanpassad och från den 25 januari är det också tillåtet med gruppträning inomhus för barn födda 2005 eller senare.
I Saltisbacken har i alla fall ideella krafter fått till snöläggning och träning kan dra igång för sugna slalomåkare och snart hoppas klubben att kunna öppna för allmänheten också. På konstsnöarenan vid golfklubben finns det en bädd som ger dryga 500 meter hårda spår att åka.
Fotbollsspelarna tränar på plogade planer och i det stora vintertältet på Nacka IP

Johan Eriksson
Foto: Ylva Lagercrantz Spindler