Saltsjöbladets nya webbkrönikörer

Annons

Med start den 1 september kommer Saltsjöbladet att publicera en krönikör på webben varje tisdag.
– Det är superkul att vi fått ihop en så fin samling med lokala krönikörer som vill skriva för oss. Här kan ni läsa om dem, säger Johan Eriksson som är redaktör.

Ansa Messner

Efter 43 år som lärare ska jag nu ägna livet åt annat roligt! Jag älskar att läsa, att prata med människor, måla, teckna, skriva och sjunga. Jag har en dvärg-
schnauzer, Sokka, med bestämda åsikter och en son som just nu bor i Tokyo. Nya människor, nya texter, nya sånger ger nya insikter. Det är min huvudinställning!

Tommy Braathen

Kom till Saltsjöbaden för 50 år sedan och har flyttat runt i alla”stadsdelar”.
Jag är idag 71 år, Mina intressen är resor, mat och vin. Sång och musik är ett annat intresse som gjorde att jag tidigt blev aktiv i Saltsjöbadens församling som körsångare. Vi ska bevara och utveckla “det goda samtalet” här i vårt Saltsjöbaden. Gärna över en bit mat och ett gott glas vin.

Robert Dybeck

Tredje generationen Saltiskille, uppväxt i Neglinge, mycket idrott och sjöliv under uppväxten. Har pluggat på annat ort, bott utomlands och i Stockholm men flyttade ut till mormors gamla hus under småbarnsåren. Entreprenör som jobbar med företagskultur och brinner för lokalsamhället. Ofta på Båtklubben, aktiv som scoutledare och skärgårdstokig. Vill bidra till en stark och inkluderande Saltisanda, en ort att se upp till.

Anna Gable

Jag jobbar som lektör, redaktör och språkkonsult i svenska. Vid sidan av skriver jag romaner, noveller och lite poesi. Är dessutom en hängiven skutseglare och ibland är jag med och kör världens största fungerande sjöångmaskin. Bor med mina siameskatter på Båthöjden sedan snart tolv år tillbaka.

Ylva Lagercrantz Spindler

Foto: Staffan Löwstedt/SVD
Jobbar till vardags som redaktör, kulturskribent och teaterkritiker för framför allt SvD, men även flertalet andra tidningar och tidskrifter. När hon inte knattrar ord älskar hon att gräva i jord samt renovera familjens 300 år gamla hus – och att springa med hunden. Vurmar alltså för såväl natur som kultur. Därför bor hon i Saltsjöbaden sedan 2002.

Niss Maria Legars

Dalkulla som lämnade det lugnaste och sötaste vattnet till förmån för östkustens saltaste pärla: Saltsjöbaden.
Och som saltsjöbadsbo sedan 15 år, så är det här numera min plats på jorden. Den plats där mina barn växer upp.
Byggnadsantikvarie, före detta Kommunantikvarie i Nacka. Skriver och publicerar bilder på Instagramkontot Nackaantikvarien.

Oskar Kihlborg

Från Saltsjöbaden, är en av Sveriges mer erfarna äventyrare. Han blev 1990, tillsammans med Mikael Reuterswärd de första svenskarna att nå toppen av Mount Everest.
Han var expeditionsledare i Mot alla odds på SVT, där han ledde tio funktionsnedsatta tvärs över Nicaragua.
Oskars sommarprat hade flest lyssningar i direktsändning 2014.
Engagerad i frågan om Östersjöns framtid. Har rott till Visby för att samla in microplast till Stockholms Universitet. Semesterpaddlade tillsammans med sin flickvän från Landsort till Arholma på en SUP.

 

Annons