Saltsjöbadsgruppen i Nacka konsthall

Annons

 

Årets sommarutställning i Nacka konsthall i Dieselverkstaden ägnas åt Saltsjöbadsgruppen som presenteras som ”en samling kreatörer med fokus på konst i ett brett perspektiv”.

Konstnärsgruppen som består av nio personer, alla med sin egen stil, bildades för 15 år sedan i Saltsjöbaden där medlemmarna har ateljéer i en av Saltsjöbadens Observatoriums fastigheter. ”Uttryckssätten är personligt brokiga – här möts måleri; olja, akryl och akvarell, teckning, skulptur, grafisk formgivning, naturverk, design, textil och foto” skriver Nacka konsthall i en presentation av utställningen som har vernissage (inom ramen för Folkhälsomyndighetens rådande rekommendationer) den 13 juni och pågår till och med den 6 september.

Stimulerar kreativiteten
Medlemmarna ser gruppsamvaron som en källa till inspiration på många sätt. Den stimulerar kreativiteten, skapar nyfikenhet och lust att experimentera. Gemenskapen i gruppen blir också ett bollplank i arbetet.
Saltsjöbadsgruppen deltar varje år i ett antal utställningar, både gemensamt och individuellt.
– Det är första gången vi ställer ut i Nacka konsthall och det ska bli roligt med lite ny publik och en ny miljö, säger Sara Wilson som ingår i gruppen tillsammans med Eva Hilding, Birthe Horn, Svante Hultquist, Eva Liljequist, Märta Reuterswärd, Lena Skagerberg, Rolf Stenius och Stefan Wetterdal.
Utställningen har inget gemensamt tema förutom en vägg som tillägnas WWF:s projekt Rädda Östersjön och där var och en av gruppens medlemmar bidrar med ett verk 30 X 30 centimeter i storlek.
Marie-Louise Gravestam

Annons