xxx2 pink panties and curly hair brunette masturbates. free sex stories

Peter Lindes skulpturer möter textila arbeten


Säsongens utställningar i Olle Nymans ateljé fortsätter det tema som introducerades förra året och låter konst och hantverk mötas. I sommarens första utställning möts skulptören Peter Lindes och textilkonstnären Matilda Dominiques verk
.

Skulptören Peter Lindes språk är människokroppen. Han kan fritt och improviserande arbeta fram komplicerade figurkompositioner utan stöd av foton eller andra förlagor, skriver Gunnar Larsson, styrelseledamot i Kajsa och Olle Nymans kulturstiftelse, i en presentation och framhåller särskilt Lindes många offentliga verk som ”förtrollar platsen och skänker den dignitet. Vid Nacka Strand finns en flygande kvinnogestalt som får oss att häpna och förundras. Hjalmar Söderbergsporträtt i Humlegården är ett mästerverk.”

Andra välkända verk av Peter Linde är Karin Boyestatyn och skulpturen av boxaren Ingo Johansson, båda i Göteborg. Alice Babs-bysten ”Sång över vattnet” framkallar många igenkännande leenden mellan broarna ut till Restaurangholmen i Saltsjöbaden och i Järla sjö har han förevigat den vackra dalkullen som en gång var mjölkerska på Järla gård i brons med statyn ”Pilt-Carin”.

Textilkonstnären Matilda Dominiques arbeten kan synas vara experimentella men är rotade i en djup tradition. Hon beskriver själv sitt arbete ”som en forskare som gör materialexperiment och en vävare som upprepar samma mönster” och hennes verk relaterar ofta till saker som finns i ett hem, men i en stor skala och utan att vara funktionella.
”Hennes vävda strukturer är sinnligt estetiska — som en kulturhistorisk berättelse om hur vi tillverkar våra tyger”, skriver Gunnar Larsson.

Marie-Louise Gravestam

xem sex european girl seeded by asian.
xvideos
cuckolding sluts carmen valentina and gia paloma cumswap.