Nu tas nya tag för nya Näckenbadet

Om cirka tre år kan simhallen Nya Näckenbadet vara klart. Bygglov ska sökas i vår och en entreprenör för bygget anlitas i höst. Planeringen är i full gång enligt projektledaren på Nacka kommun.

Beslutet att riva kommunala Näckenbadet i Saltsjöbaden och bygga en ny simhall på samma plats ligger fast. Kommunens tidigare upphandling misslyckads genom att den utvalda entreprenören hoppade av men nu är planeringen i gång igen för byggnationen av ett nytt Näckenbadet i Neglinge.
– Vi kommer att lämna in en ansökan om bygglov nu i vår. Har vi tur kan ett bygglov vara beviljat sommaren 2021. Det kan förstås också gå snabbare, säger Emilia Köhler, projektledare på Nacka kommun.
I höst är det så meningen att en upphandling skall ske för själva bygget av simhallen som ska ritas av Nor arkitekter. I upphandlingen ingår att riva det nuvarande badhuset som stått tomt sedan den tillfälliga simhallen uppfördes på kommunalängen i Saltsjöbaden. En målsättning är att nya Näckenbadet ska vara klart och kunna tas i bruk sommaren 2023.

Mark ska återställas
Då ska det tillfälliga badhuset rivas och marken där återställas som den såg ut innan simhallen uppfördes. Det nya badhuset som ska byggas ska enligt planerna rymma trebassänger istället för gamla Näckenbadets två. En motions- och träningsbassäng, en separat bassäng för undervisning och en småbarnspool. Det kommer också att finnas ett kafé i anslutning till entrén.
För den som vill veta mer om Nya Näckenbadet och bygget av en ny simhall har kommunen lagt ut “Frågor och svar” på hemsidan.
– Vi vet att många är intresserade och där finns svar på många frågor, säger Emilia Köhler.
Marie-Louise Gravestam