Nu kommer Saltsjöbladet ut på webben

– Många läsare har efterfrågat möjligheten att läsa Saltsjöbladet i mobilen och på datorn. Nu startar vi upp Saltsjöbladet.se och gör en version av Saltsjöbladet på webben samtidigt som vi har kvar papperstidningen.

Det säger tidningens ansvariga utgivare och redaktör Johan Eriksson som ser väldigt positivt på att utveckla tidningen med en webbversion.
– Det blir en ny tjänst som våra läsare kan använda för att läsa lokala nyheter och annat med anknytning till vårt utgivningsområde Saltsjöbaden, Fisksätra och Saltsjö-Duvnäs. Vi vet att många fler, ofta folk som flyttat från Saltis, vill läsa Saltsjöbladet och det kommer att gå lättare nu när tidningen också finns på webben.

Hur ser det nya upplägget ut?
– Initialt kommer vi att jobba med en E-tidning i pdf-format. Samtidigt kommer vi att spegla papperstidningen Saltsjöbladet i text och bild i ett läsbart webbformat. Vi hoppas att webbtidningen ses som ett komplement till papperstidningen som delas ut i brevlådorna varje månad. Vi strävar efter att kunna ha en löpande nyhetsrapportering i Saltsjöbladet.se men där är vi inte riktigt än, säger Johan Eriksson.

Stora delar av tidningen kommer redan nu att kunna ses på webben men exakt hur webbversionen kommer att se ut är något som tidningen jobbar med för närvarande.
– Vi kommer att ha en bakkatalog av de fem till tio senaste numren i E-tidningsformat för läsare som vill kunna bläddra tillbaka och det kan även komma att dyka upp gamla reportage och artiklar på webben. Redaktionen tar gärna emot idéer och tips om vad våra läsare vill ha.
På webben kommer tidningen att kunna ha en snabbare kommunikation med läsarna när det gäller debattinlägg och insändare.
– Så vi hoppas att många tar chansen att höra av sig om det man tycker är angeläget att föra fram och diskutera. Vi är beroende av våra lokalt engagerade och kunniga läsare för att kunna göra en bra tidning.

Den som vill kan anmäla sig för ett nyhetsbrev och det går också att prenumerera på att få en notis när webbsidan uppdateras.
Text och Foto: Marie-Louise Gravestam