KSSS tvåa i premiär där rivalerna från GKSS vann

Annons

GKSS stod i en klass för sig när Allsvenskan Segling drog igång för säsongen. Inne i hamnen i Örnsköldsvik seglade göteborgarna stabilt och i de 16 race de gjorde i helgen var de på pallen i 15 – och de vann tio av dem.

– Vi växte som team genom helgen och lärde oss mycket av varandra. Genom att alla seglar skiff och 49er till vardags så pratade vi samma språk ombord även om vi är nya i båten. Det var en fantastisk långhelg i Örnsköldsvik med bra väder och vindar. Vi trivdes och ser fram emot fler regattor här i Ö-vik. säger Marcus Anjemark från GKSS.

Samtränade besättningar
Efter tre dagars seglande i ett Örnsköldsvik som bjöd på fantastiskt seglingsväder var det alltså GKSS med Carl P Sylvan (rorsman), Marcus Anjemark, Oscar Andersson och Elin Sevedag som vann första deltävlingen i Allsvenskan. Nyckeln till segern var nog att det var två samtränade besättningar ombord.
Det var bara i fredagens lätta vindar som GKSS inte dominerade. Men när vinden ökade på lördagen och även på söndagen, så ökade också GKSS dominans.
Laget seglade otroligt stabilt och tog hem nio förstaplatser i serien där hela 15 omgångar kunde genomföras. Inför den avslutande finalseglingen, där de sex bästa lagen tävlade om dubbla poäng var det bara de regerande allsvenska mästarna från KSSS, med Björn Hansen vid rodret, som kunde hota göteborgarna. Men då behövde KSSS komma fyra platser före GKSS.

Missade i starten
Men KSSS missade starten och GKSS kunde segla i mål som vinnare även i finalseglingen och fullborda vinsten.
– Vi har haft ett fantastiskt arrangemang och mycket bra jobb från alla funktionärer, arrangörer och seglare. Det har varit spännande, tajt och mycket sportsliga seglingar. Jag är nöjd med allt, säger tävlingsledaren Claes Lundin, och fortsätter:
– Det var extra kul att följa prestigemötet mellan GKSS och KSSS. Kanske är KSSS och Björn Hansen bättre rent taktiskt men den här helgen var GKSS vassare och inte minst hade de bättre båtfart.

RED

Annons