Konstsnöarena åter i Saltis

 

Saltsjöbadens konstsnöarena gick i konkurs under sena sommaren. Den gröna vintern 2019/2020 blev för mycket och intäkterna räckte inte till. Nu kan det ändå bli skidåkning eftersom Saltsjöbadens Golfklubb har köpt konkursbolaget och Nacka kommun är positiva.

Konstsnöarenan i Saltsjöbaden var den anläggning som hade flest skiddagar under förra säsongen som i övrigt var grön för de flesta skidanläggningarna i Stockholm. Trots det blev det ett hål i kassan och bolaget gick i konkurs under sommaren.
Nacka kommun som var borgenstagare för skidbolaget har nu tagit kostnaden på dryga fem miljoner kronor, så nu står en helt klar snöanläggning overksam trots att den skulle kunna fungera som det var avsett från början.

Rimlig ekonomisk risk
Saltsjöbadens Golfklubb som var en av ägarna och också är en av fodringsägarna på konkursboet har visat intresse för att driva anläggningen vidare och på sitt höstmöte föreslog styrelsen i en motion att förvärva tillgångarna som snökanoner, nedgrävd el i marken, belysning samt elcentralen.
”Den ekonomiska risk som GKS tar bedöms vara begränsad” skriver styrelsen.
– Det blev ett ja till förslaget på höstens medlemsmöte så nu är vi ägare av arenan, berättar Mats Candinger, klubbchef i Saltsjöbadens Golfklubb.
Han betonar att det kommer behövas ideellt arbete från medlemmar men också att andra funktionärer kan anmäla sig och hjälpa till kring spåret.
– Visst är det en ekonomisk risk men vi bedömer den som rimlig, det är ett komplement till vår ordinarie verksamhet som kan bli bra för alla, säger han.
Johan Eriksson