Innebandyn vill växa

Annons

Alla är välkomna att prova på innebandy. Klubben vill gärna ha fler spelare till en idrott som har massor av spelglädje och kräver liten utrustning.

Ett vanligt sätt att som vuxen engagera sig i Saltsjöbadens IF:s barn- och ungdomsidrott är att det egna barnet vill börja i någon eller några av de sporter som finns i klubben. Så var det också för Karin Örnsten som är lagledare, och förälder till Vilhelm, i innebandylaget 09-10
– För mig började det med att han gick i innebandyskolan och sen blev det ett riktigt lag. Vi är 30 spelare i vårt lag, vilket är jättemånga här hos oss, och det är superkul att vi är så många i laget, säger hon.

Enkel utrustning
Laget tränar i Fisksätra sporthall och spelar seriematcher. Karin Örnsten beskriver sporten som en snabb lagidrott med spelglädje och mycket boll och fix och trix.
– Utrustningen är enkel. Det enda som behövs är inneskor och en klubba och glasögon. Det finns klubbor och glasögon att låna för den som vill komma och pröva på i något av lagen eller börja i innebandyskolan.
Saltsjöbadens IF:s Innebandyskola som drar igång den 3 oktober välkomnar flickor och pojkar födda 2013–2015. Alla som vill får vara med och alla får en träningströja, det ingår i avgiften.
Innebandysektionen i Saltsjöbadens IF är en liten sektion som gärna vill växa.
– Just nu håller vi på att starta upp ett nytt lag för barn födda 2011–2012, där är vi inte så många och vi vill gärna bli fler, säger Karin Örnsten som förstås lägger en del tid på barnens innebandy.
– Vi tränar två gånger i veckan i hallen i Fisksätra som är jättefin med riktig sarg. Och så är det match på helgerna och lite administrativt ibland. Samtidigt gör man ju något med sitt eget barn, framhåller hon.

Ungdomstränare i lagen
Alla innebandylag har ungdomstränare. Det är oftast ungdomar som spelar eller har spelat innebandy aktivt själva.
– Att vi har våra ungdomstränare är jättebra, det fungerar fint. Domare, eller matchledare som det kallas är svårare att hitta och det måste vi göra när vi har hemmamatch. Vi betalar utbildningen för ungdomar som är intresserade.
Idag är det inga flickor som spelar innebandy i något av klubbens lag och ett allmänt önskemål från föreningen är att få flickor att upptäcka innebandyn.
– Det är verkligen ett önskemål och det skulle vara bra om vi fick in ett gäng tjejer i något av lagen, man kan ha mixade lag och det finns olika serier att spela i. Man behöver inte ha spelat innebandy tidigare för att komma och pröva. Och det skulle vara helt fantastiskt om några ville starta ett eget tjejlag, säger Karin Örnsten.
Både flickor och pojkar i olika åldrar är välkomna att att komma och provträna, för att se hur det känns att spela innebandy, som enligt innebandysektion är ”Billigt, kul och lättillgängligt”.

Sportlördag för barn
Det är också en av Sveriges mest populära lagsporter, den spelas inomhus vilket passar vårt klimat och det är ett fint komplement till fotboll och hockey.
– Det skulle vara coolt med en sportlördagsskola med innebandy och flera andra sporter för barnen att pröva på, säger Karin Örnsten.
En nyhet som redan finns i Saltsjöbadens idrottsförening är möjligheten att ägna sig åt flera sportaktiviteter samma dag, lördag, efter varandra. Innebandy, Ishockey och Basket.

Innebandyn i Saltsjöbadens IF vill ha fler spelare, både från Saltis och Fisksätra, den som är intresserad kan höra av sig till klubben och komma och titta, eller pröva på att spela. På saltsjöbadensif.se/innebandy och Facebook finns information om innebandyn och innebandyskolan och hur man anmäler sig.

Marie-Louise Gravestam

 

Annons