Hockeystjärnor besökte ungdomslag från Saltis

Annons

De unga ishockeyspelarna i Saltsjöbadens IF Team 11 och 12 fick besök av två stora stjärnor vid en träning i Saltsjöbadens ishall. Utöver autografskrivning blev det spel och snack med Alexander Holtz och Mika Zibanjead.

Det var fullt på isen och fullt i båsen när det vankades besök från två av svensk ishockeys stora spelare.
Från New York Rangers kom Mika Zibanejad som var hemma i Sverige under ett speluppehåll i NHL. Han är en av de största fixstjärnorna som Sverige har och var den som avgjorde JVM finalen 2012 med en oförglömlig backhand upp i nättaket bakom Rysslands målvakt.
Från Djurgården och småkronorna kom Alexander Holtz som ännu inte avgjort något mästerskap men förväntas gå bland de allra första i NHL-draften denna sommar. Alexander Holtz är uppvuxen i Nacka, född 2002 och spelar redan i Djurgårdens SHL-lag som spetsspelare.

Alexander Holtz var på plats i Saltsjöbadens Ishall..

Trångt kring stjärnorna
Spelarna var inbjudna som ambassadörer för Sports Heart Foundation som är en ideell organisation som arrangerar idrottsläger på Värmdö under somrarna.
Det trängdes kring stjärnorna både på och utanför isen.
Max Larsvall är huvudträanre i Saltsjöbadens IF Ishockey Team 11 och berättar att det var runt 70 barn på isen, födda från 2009-2012.
– Det var verkligen en enorm stäming på isen under hela kvällen. Man kände att det var en stor happening för spelarna och för hela ishockeysektionen, säger han.
Alexander Holtz var först på plats och skjöt ett par skott i ribban och Mika Zibanejad kom sen in på isen och hängde med spelarna.

…precis som Mika Zibanejad. Tillsammans inspirerade de runt 70 ishockeyungdomar i Saltsjöbadens IF.

– Jag kan säga att det var väldigt inspirerande för många unga ishockeyungdomar, det kan vara avgörande om man vill fortsätta att spela tror jag. Mika är också en så cool och trevlig person med fötterna på jorden trots sin stjärnstatus. Bara att han uppmärksammade en kille som dagen innan brutit armen och direkt åkte dit för att skriva autograf på gipset säger en hel del, säger Max Larsvall.
Kul är att Saltsjöbadens IF:s tekniktränare Niklas Bloom har spelat med Zibanejad tidigare.

Johan Eriksson

Annons