xxx2 pink panties and curly hair brunette masturbates. free sex stories

Festlig sjösättning av unika Princess Svanevit

Annons

 

Bild ovan: Den 29 juni var det äntligen dags för världens längsta 12:a, (21,96 meter lång, 3,57 meter bred och 27 ton tung) att se dagsljus igen efter renoveringen på Stockholms båtsnickeri i Fisksätra – och känna på att gunga på vågorna igen.

 

Hon ritades av finlandssvensken Gustaf Estlander, byggdes på Stockholms Båtbyggeri, Neglingevarvet (Plyms), och sjösattes 1930. Beställare var den svenska affärs- och förlagsmannen Erik Åkerlund som hade bestämt sig för att låta bygga en 12:a som var något alldeles extra i kvalitet, skönhet och storlek. Efter att ha legat bortglömd på land i många år sjösattes hon på nytt i juni i år.

Historien om Princess Svanevit berättar att ett syfte med bygget var att skänka glans åt 100-årsjubilerande Kungliga Svenska Segelsällskapet, KSSS, för att locka utländska gäster att komma till Stockholm och kunna visa att Sverige låg långt framme när det gällde segling, design och hantverk.
Både utanpå och inuti blev den 22 meter långa (den längsta 12:a som byggts) ett kraftfullt bevis på hantverksskicklighet och känsla för konstfull formgivning. Att båtens unika och nu renoverade intarsiainredning av Ewald Dahlskog – tillsammans med rorkulten i mahogny i form av ett svanhuvud med lång och smäcker hals – ställdes ut på Liljevalchs konsthall i våras talar för sig självt.
Och fastän det idag är kontors- och bostadshus där Neglingevarvet ”Plyms” låg tidigare är det gott att veta att det finns kunniga hantverkare, och båtbyggare, i Sverige och Saltsjöbaden även idag. Det är sjösättningen den 29 juni av den nyrenoverade Princess Svanevit en gedigen och synlig bekräftelse på.

”Jätteroligt att vara här och se på sjösättningen av den fina båten som byggdes på Neglingevarvet där min pappa och farfar och hans bröder arbetade som båtbyggare”, sade Håkan Andersson, uppvuxen i Igelboda i Saltsjöbaden.

Efter att den mer än 90 år gamla skönheten efter tålmodigt sökande av Bobby Cyrus hittades uppställd på en kaj i England, i ett allt annat än vackert skick gick uppdraget att renovera Princess Svanevit till Stockholms båtsnickeri i Fisksätra 2017. Där det under Andreas Mildes ledning har byggts och snickrats, filats, slipats och målats, lackats och putsats, del för del, varsamt och kunnigt, med stor känsla för träbåtar och tidigare båtbyggares material och skicklighet. Det unika och tålmodiga arbetet med att få den exklusiva segelyachten i ”ursprungsskick” har fått stor uppmärksamhet och kunnat följas av många intresserade på studiebesök, och genom föredrag, artiklar och bloggar med mera.
Mycket folk hade bjudits in till den festliga sjösättningen på kajen i Fisksätra den 29 juni med tal, musik, allsång, bubbel och prinsessbakelser. Enigheten var inte att ta miste på. Princess Svanevit är en unik båt som renoverats på ett fantastiskt sätt och kommer att att betyda mycket för att bevara och lyfta fram träbåtsbyggnadskonsten och hålla traditionen med träbåtar och bevarandet av veteranbåtar vid liv.

Marie-Louise Gravestam

 

 

xem sex european girl seeded by asian.
xvideos
cuckolding sluts carmen valentina and gia paloma cumswap.