xxx2 pink panties and curly hair brunette masturbates. free sex stories

Da Vinciskolan fyller 25 år


Bilden ovan: Rörelse och utomhuspedagogik är en viktig del för eleverna under skoldagen.


Da Vinciskolan i Saltsjöbaden firar 25-årsjubileum och har haft en utställning om skolan och den verksamhet som bedrivs. En verksamhet där såväl förskolan som skolan från F till årskurs 3 enligt skolledningen ”har hjärtat i konsten och vetenskapen”, puls på schemat och en friluftsdag i veckan.

Nyligen visade Da Vinciskolan upp sin verksamhet med en utställning en eftermiddag i Saltsjöbadens centrum, om skolans pedagogik och arbete. Personal från skolan fanns där för att svara på frågor och berätta om alla de elevarbeten inom olika ämnesområden som visades upp.
Där fanns självporträtt och färgglada pärlplattsmobiler, bilder av alla slag och stilleben och saker som skapats med olika material från naturen, allt samsades med texter om de olika teman som barnen haft att arbeta med.

”Superkul att få se allting, man förstår skolans pedagogik mer så här”, säger Mimmi Arndt, förälder som besökte Da Vinciskolans utställning med barnen Sam och Charlie.

Undervisningen på skolan och förskolan som tillsammans har 280 elever är montessoriinspirerad. En uttalad tanke är att konst och vetenskap befruktar varandra och att det finns ett värde i att båda hjärnhalvorna brukas för att främja den upptäckarlust som är vägen till bestående kunskap och sug efter mer. “Vårt mål är att lägga grunden för ett livslångt lärande”, skriver skolan i jubileumsfoldern.
Skolans ägare Marta Caviedes blev intresserad av montessoripedagogiken när hon själv arbetade på en montessoriförskola i Saltsjöbaden på 1990-talet. Hon gick en utbildning och tillsammans med en kompanjon startade hon Da Vinciskolan. En skola som vuxit med åren och idag är hon ensam ägare till företaget.
– Vi såg att det fanns ett behov och de första 3-4 åren fanns vi i Rösundatorpet. Idag har vi Da Vinciskolan på Ringvägen där det också finns förskola och vi driver förskolorna Karl Gerhard, Pärlan och Gröna Dalen.

En tid fanns ytterligare ett par årskurser på Da Vinciskolan men idag har skolan elever till och med årskurs tre och Marta Caviedes tycker att skolan mår väldigt bra i sin organisation idag.
– Jag är otroligt nöjd. Vi har landat tryggt och har lokaler vi får plats i. Här på Ringvägen har vi 550 kvadratmeter plus den nyare paviljongen för förskola på 218 kvadratmeter.
Till den ytan finns en ateljélokal i en byggnad på 56 kvadratmeter som används för all skapande verksamhet.
På sikt finns mycket att utveckla och planer finns på att bygga en ny byggnad till förskolan Pärlan.
– Även för Gröna Dalen, som vi har på Igelbodaskolan finns möjligheter till utveckling, säger Marta Caviedes.
Hon framhåller att Nacka är en bra skolkommun och hon ångrar inte att hon tog steget och startade en privat skola för 25 år.
– Jag skulle aldrig velat ha det ogjort, säger hon.

Marie-Louise Gravestam

 

xem sex european girl seeded by asian.
xvideos
cuckolding sluts carmen valentina and gia paloma cumswap.